• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

21 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Het is volop aspergetijd! De Meatless Monday van vandaag staat dan ook in het teken van deze gezonde groente: een plaattaart met asperges, tomaat en ricotta. Lekker makkelijk en ideaal voor de vegetarische maandag avond!

Beleg de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta of alles wat je lekker vindt of nog hebt liggen, ideaal voor kliekjes! Na het beleggen schuif je hem binnen no-time de oven in en kun je sneller aan tafel dan wanneer je een ongezondere variant laat bezorgen! Ik hou ervan…

Plaattaart met asperges

Waar ik vroeger nog geen hap asperge binnenhield, verwerk ik deze voorjaarsgroenten tegenwoordig maar al te graag in een gerecht. Ze zijn niet alleen heel lekker maar ook nog eens ontzettend gezond. Voor deze plaattaart met asperges gebruikte ik groene aspergetips, maar je kunt ook gewone, lange groene asperges gebruiken. In tegenstelling tot witte asperges, hoef je groene asperges niet te schillen.

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta bettyskitchen

Nog meer inspiratie recepten met asperges

Wist je dat asperges behalve lekker ook heel gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges. Nu dit natuurlijk de tijd van het jaar is om je te storten op gerechten met asperges, hebben wij natuurlijk nog veel meer inspiratie recepten met asperges voor je in petto! Check bijvoorbeeld deze 15x asperge recepten blog.


Print

Recept: Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta betty's kitchen
Print Recipe

Deze vegetarische plaattaart valt onder de makkelijke maaltijd voor doordeweeks! Beleg kant en klaar bladerdeeg met ricotta, groene asperges en tomaten en je zet in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 24 groene aspergetips
  • 6 blaadjes bladerdeeg of een bladerdeegrol
  • 6 mediumgrote tomaten
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • Een hand rucola
  • Een hand alfalfa
  • 200 gram ricotta
  • 75 gram geraspte harde geitenkaas
  • 1 ½ el groene pesto
  • Verse peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg het ovenrooster op je werkblad en rol hier alvast een stuk bakpapier op uit. Indien je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat het dan ontdooien.
  2. Snij de tomaten en olijven in dunne plakjes. Schep in een kom de ricotta om met de pesto en wat verse peper.
  3. Leg de blaadjes bladerdeeg in een rechthoek trapsgewijs op het bakpapier. Zorg ervoor dat de binnenranden elkaar iets overlappen en druk aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het mengel van de ricotta met de pesto over de bodem. Vervolgens verdeel je ook de olijf, aspergetips en plakjes tomaat eroverheen. Strooi als laatste ook de geraspte geitenkaas eroverheen.
  5. Plaats de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou de groenten goed in de gaten, als het te hard gaat, plaats het ovenrooster dan iets lager in de oven.
  6. Laat de plaattaart met asperges na de oventijd licht afkoelen. Serveer met de rucola, alfalfa en eventueel nog wat extra peper eroverheen vermalen.

Geniet ervan!

Groeten, Nanda

Liefs, Nanda

Notes

Wil je een minder vette kaassoort gebruiken in dit recept? Vervang de ricotta dan door cottage cheese of huttekase 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta betty's kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, bladerdeeg, hoofdgerechten, Nanda Appelman, olijven, pesto, ricotta, rucola, tomaten, vegetarisch, voorjaar

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 8x Smoothiebowl Recepten
Volgend bericht: Weekvlog #18 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in