Print

Recept: Penne all’arrabbiata

recept pittige pasta penne all'arrabbiata saus © bettyskitchen.nl

Deze pasta is voor de liefhebbers van een beetje pit in hun eten. Dit bekende pasta gerecht wordt namelijk geserveerd met een pittige tomatensaus met rode pepers! Maak deze vegetarische pennen all’arrabbiata in een handomdraai en zo pittig als je wilt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram volkoren penne pasta
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 of 2 rode pepers (aantal naar eigen wens)
  • 10 verse blaadjes basilicum
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra de penne gaar zijn giet je ze af en zet ze nog even apart.
  2. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de pastasaus. Schil de uien en snij ze in dunne halve reepjes. Verwijder het steeltje van de rode peper(s) en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en pitjes. Als je de saus pittig wilt bewaar je de pitjes (een deel of allemaal). Snij de pepers heel fijn. Pers ook de knoflook alvast uit.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien daarin enkele minuten totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens tomatenpuree, rode peper (en evt. de zaadjes) en knoflook toe en verwarm even mee. Vervolgens voeg je de inhoud van het blik gepelde tomaten toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Knip of snij de verse basilicumblaadjes alvast fijn. Zodra de saus klaar is roer je de basilicum door de saus. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de penne met de saus eroverheen verdeeld. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda