Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met een gloednieuwe reeks Weekmenu’s ga je letterlijk elke week op vakantie naar een ander land! Deze week staan de recepten in het teken van Italie!
Weekmenu met Italiaanse recepten
De jaarlijkse schoolvakanties gaan alweer beginnen! En speciaal voor diegenen die deze zomer gewoon lekker in Nederland blijven heb ik een reeds vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En ga je gewoon in eigen keuken aan de slag met overheerlijke recepten uit dat vakantieland! We trappen af met een onderstaand weekmenu met Italiaanse recepten. Natuurlijk mag pizza en pasta niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Italie hoor!
Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
- Spaans Weekmenu
- Grieks Weekmenu
- Thais Weekmenu
- Mexicaans Weekmenu
- Frans Weekmenu
- Amerikaans Weekmenu
- Japans Weekmenu

Italiaans Weekmenu:
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Maandag – Tagliatelle met blauwe kaas (V)

Op maandagen eten we vegetarisch, maar deze overheerlijke pasta met blauwe kaas kan eigenlijk altijd wel!
Bereidingstijd: 15 minuten
Dinsdag – Pizza ai Funghi (V)

Wie is er niet groot geworden met pizza? Je kunt zelf aan de slag gaan met zelf pizzadeeg maken, of koop een goede groente pizza bodem in de winkel. Deze pizza ai funghi (met champignons dus) is mijn all time favoriet!
Bereidingstijd: 15 min of 1 uur (bij zelf deeg maken)
Woensdag – Lasagna Bolognese

“Woensdag = gehaktdag” zeiden wij thuis altijd! En deze Lasagne Bolognese is misschien wel en van de bekendste gerechten uit de Italiaanse keuken met gehakt!
Bereidingstijd: 1 uur
Donderdag – Italiaanse Piadina met gegrilde groenten (V)

Even wat anders naast alle pizza’s en pasta’s. Maar deze piadina met gegrilde groenten en mozzarella mag niet ontbreken in dit Italiaans weekmenu!
Bereidingstijd: 20 minuten
Vrijdag – Risotto met witte asperges en zalm

Er is niets lekkerder dan je werkweek te overpeinzen terwijl je in een pan risotto staat te roeren. Laat alles maar even los, scheutje wijn erbij, glaasje voor jezelf en op een lekkere manier het weekend inluiden met deze risotto met asperges en bijvoorbeeld gegrilde zalm.
Bereidingstijd: 40 minuten
Zaterdag – Arancini met mozzarella (V)

Tijdens de drukke zaterdag lekker genieten van een weekend borrel met vrienden of familie? Dan komt wat leftover risotto hier heel goed bij van pas! Je maakt er namelijk deze arancini met mozzarella van!
Bereidingstijd: 30 minuten (of 3 uur bij verse risotto maken)
Zondag – Gevulde croissants met amandel (V)

En tot slot de zondagsbrunch! In Italie is men sowieso voorstander van rustig wakker worden met een klein zoet broodje bij je cappuccino. En deze croissants met amandel en pijnboompitten zijn daar perfect voor!
Bereidingstijd: 30 minuten
Tot zo ver ons mooie Italiaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Italiaanse keuken! Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Geef een antwoord