• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pindakaas taartje met appel (video)

Pindakaas taartje met appel (video)

12 juli 2019 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Deze dame houd wel van een gezond en smakelijk ontbijtje. En dit pindaas taartje met appel is mijn nieuwste verslaving! En eigenlijk zo makkelijk te maken dat ik een kookvideo maakte om dit te laten zien.

Glutenvrij pindakaas taartje met appel uit de oven

Op deze site kom je al heel wat glutenvrije recepten tegen. Geboren uit een noodzaak, omdat ik zelf een glutensensisitviteit bleek te hebben. Maar inmiddels is het ook een reeks met gezonde recepten voor bijvoorbeeld ontbijt, lunch of diner. Van glutenvrije havermouttaartjes, tot smoothiebowls en ook deze glutenvrije pindakaas taart met appel.

recept pindakaas taartje met appel uit de oven © bettyskitchen.nl

Glutenvrije ontbijttaart met pindakaas

Ik volg zelf ook al een poosje de blog volledig glutenvrije blog OhMyPie.nl van Marike Bol. Niet alleen een ontzettend leuke dame, maar zij maakt namelijk overheerlijke kleurrijke en glutenvrije taarten (en meer hoor!) en daar haal ik ook inspiratie uit. De inspiratie voor deze glutenvrije ontbijttaart met pindakaas komt dan ook daar vandaan, en na hem een paar keer zelf gemaakt te hebben heb ik het recept een beetje aangepast naar eigen wens en voegde o.a. een appel toe voor nog meer bite en smaak. Proef hem gerust, want je zou nooit gedacht hebben dat pindakaas zo’n essentieel en lekker onderdeel van je glutenvrije ontbijt zou kunnen worden!

Kookvideo: Pindakaas Ontbijttaart met appel

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Pindakaas taartje met appel

recept pindakaas taartje met appel uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke ontbijttaartje met pindakaas is glutenvrij! Je draait dit pindakaas taartje met appel in een paar minuten in elkaar en kunt zo heerlijk genieten van een eiwitrijk ontbijtje met noten en fruit!

  • Author: Afgeleid van Ohmypie.nl
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr notenpasta of pindakaas (zo puur mogelijk)
  • 2 el zero carb syrup, bijv. Walden Farms of Good Good
  • 1 ei
  • 50 gr soja yogurt *
  • 1 el amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 0.5 appel **
  • 3 walnoten

Extra:

  • kleine, hoge springvorm, met doorsnede 10-12 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het vormpje in met bakspray of een beetje kokosolie. Vouw het bakpapier er omheen. Dit is een soort opvangbakje en voorkomt dat er eventuele vulling de oven in drupt.
  2. Roer alle ingredienten, met uitzondering van de appel en walnoten, los in een kom. Zorg ervoor dat met name de pindakaas helemaal klontvrij is.
  3. Verwijder het klokhuis en snijd de halve appel in dunne plakjes. Breek een paar walnoten in stukjes.
  4. Giet het pindakaasmengsel in de bakvorm en beleg deze met de plakjes appel en noten. Schuif het glutenvrije pindakaas taartje in de oven en bak deze gedurende 20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten in de vorm koelen alvorens je gaat aanvallen!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Variatietip: Je kunt de soja yoghurt ook vervangen door 50 gram geprakte banaan of appelmoes.

** de appel kun je eventueel ook achterwege laten, zeker bij een ketogeen dieet is zo min mogelijk fruit wenselijk.

Nutrition

  • Serving Size: 1 taartje (met appel)
  • Calories: 471
  • Sodium: 284 mg
  • Fat: 35.32 g
  • Carbohydrates: 17,57 g
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 19,77 g
  • Cholesterol: 186 mg

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pindakaas taartje met appel uit de oven © bettyskitchen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: Appels, bakpoeder, eieren, Glutenvrij, kaneel, keto, kookvideo, Low Carb, maple syrup, notenpasta, ontbijttaart, pindakaas, quinoameel, soja yoghurt, vegan, walnoten, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gegrilde maiskolven
Volgend bericht: Rijstschotel met chorizo en tomaten »

Lees Interacties

Reacties

  1. lola kuiper

    8 januari 2021 om 1:15 pm

    Hoi! Wat zijn de precieze voedingswaarde van dit heerlijke taartje?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 januari 2021 om 3:28 pm

      Hi Lola, de waardes staan inmiddels ingevuld in de receptenkaart. Geniet van het recept!

      Beantwoorden
  2. Monique Huisman

    31 januari 2021 om 3:59 pm

    Zou je deze ook in de magnetron klaar kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 februari 2021 om 12:37 pm

      Hi monique,
      dat heb ik nog niet geprobeerd, dus hoor graag of het gelukt is?!
      Misschien wel handig om het beslag dan over 2-3 theekoppen te verdelen, want het kan een beetje uit de pan rijzen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee