• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pastaschotel met spinazie en eieren

Pastaschotel met spinazie en eieren

5 september 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat je pasta’s ook heel eenvoudig in een ovenschotel kunt verwerken? Probeer eens deze vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus. Met een kleine voorbereiding schuif je zo een schaal vol de oven in. En die heerlijke bechamelsaus maak je natuurlijk ook gewoon zelf!

Toscaanse pastaschotel met spinazie

Vorige week bracht ik een bezoek aan Toscane (binnenkort meer hierover) en heb me inmiddels een beetje kunnen verdiepen in de Toscaanse keuken. Spinazie met eieren vind ik al te gek als ontbijt gerecht, maar je kunt er ook een vegetarische pastaschotel met spinazie van te maken. Deze Spinaci con Uova top ik af met bechamelsaus en serveer over gekookte pasta.

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten
vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Zelf Beschamelsaus maken

Je kunt er uiteraard voor kiezen om bechamelsaus uit een pot of zakje te maken. Maar ik ben altijd voorstander van het ‘zelf maken . Daarnaast heb je voor homemade bechamelsaus heb je eigenlijk slechts 3 ingrediënten nodig: roomboter, bloem en melk, die iedereen waarschijnlijk wel op voorraad heeft liggen.. Binnen een paar minuten heb je genoeg bechamelsaus voor een hele schaal met deze pastaschotel met spinazie of het maken van een complete lasagna.


Print

Recept: Pastaschotel met spinazie en eieren

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten
Print Recipe
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram fusili pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 800 gram verse spinazie gewassen en uitgelekt * ,
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter,
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas (optioneel)
  • gedroogde oregano
  • peper & zout
  • olijfolie

( * Je kunt ook een zak met 750 gram diepvriesspinazie gebruiken.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Breng vervolgens een pan met ruim water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing  ‘al dente’ gaar. Giet de pasta goed af met koud water en hussel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie doorheen. Verdeel over de boden van een grote ovenschaal.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie mee en bak gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met wat oregano,  zout & peper. Haal van het vuur en verdeel het spinaziemengsel over de pasta in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje.
  3. Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en voeg daarna de bloem toe. Blijf goed roereren, maar zorg ervoor dat je roux niet te veel bruin kleurt. Schenk vervolgens de melk in delen toe en blijf goed roeren met een garde. Breng de bechamelsaus langzaam aan de kook en breng op smaak met peper & zout. Haal van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Lepel de saus over de het spinaziemengsel en de eieren.
  4. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de saus en schuif de schaal in de oven. Bak de pastaschotel af gedurende 15 minuten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, budget koken, eieren, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, melk, ovenschotel, pasta, spinazie, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Caprese quinoacake
Volgend bericht: Zelf Dulche de Leche maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in