• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pastaschotel met spinazie en eieren

Pastaschotel met spinazie en eieren

5 september 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat je pasta’s ook heel eenvoudig in een ovenschotel kunt verwerken? Probeer eens deze vegetarische pastaschotel met spinzie en bechamelsaus.

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Met een kleine voorbereiding schuif je zo een schaal vol de oven in. En die heerlijke bechamelsaus maak je natuurlijk ook gewoon zelf!

Toscaanse pastaschotel met spinazie

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse receptenVorige week bracht ik een bezoek aan Toscane (binnenkort meer hierover) en heb me inmiddels een beetje kunnen verdiepen in de Toscaanse keuken. Spinazie met eieren vind ik al te gek als ontbijt gerecht, maar je kunt er ook een vegetarische pastaschotel met spinazie van te maken. Deze Spinaci con Uova top ik af met bechamelsaus en serveer over gekookte pasta.

Zelf Beschamelsaus maken

Je kunt er uiteraard voor kiezen om bechamelsaus uit een pot of zakje te maken. Maar ik ben altijd voorstander van het ‘zelf maken’ . En voor homemade bechamelsaus heb je eigenlijk slechts 3 ingrediënten nodig: roomboter, bloem en melk. Binnen een paar minuten heb je genoeg bechamelsaus voor een hele schaal met deze pastaschotel met spinazie of het maken van een complete lasagna.

Print

Recept: Pastaschotel met spinazie en eieren

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten
Print Recipe
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram grove pasta, bijvoorbeeld fusili,
  • 1 grote ui, gesnippers,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 12oo gram verse spinazie, gewassen en uitgelekt * ,
  • 4 grote eieren, 
  • 50 gram roomboter,
  • 50 gram bloem,
  • 500 ml melk, 
  • 50 gram Parmezaanse kaas,
  • (verse) oregano,
  • optioneel: 12 theelepel cayennepeper,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

( * Je kunt ook 750 gram diepvriesspinazie gebruiken.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Breng vervolgens een pan met ruim water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing  ‘al dente’ gaar. Giet de pasta goed af met koud water en hussel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie doorheen. Verdeel over de boden van een grote ovenschaal.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie mee en bak gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met oregano, cayennepeper, zout & peper. Haal van het vuur en verdeel het spinaziemengsel over de pasta in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje.
  3. Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en voeg daarna de bloem toe. Blijf goed roereren, maar zorg ervoor dat je roux niet te veel bruin kleurt. Schenk vervolgens de melk in delen toe en blijf goed roeren met een garde. Breng de bechamelsaus langzaam aan de kook en breng op smaak met peper & zout. Haal van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Lepel de saus over de het spinaziemengsel en de eieren.
  4. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de saus en schuif de schaal in de oven. Bak de pastaschotel af gedurende 15 minuten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, eieren, Kaas, knoflook, melk, ovenschotel, spinazie, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Caprese quinoacake
Volgend bericht: Zelf Dulche de Leche maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in