• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pastaschotel met spinazie en eieren

Pastaschotel met spinazie en eieren

5 september 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wist je dat je pasta’s ook heel eenvoudig in een ovenschotel kunt verwerken? Probeer eens deze vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus. Met een kleine voorbereiding schuif je zo een schaal vol de oven in. En die heerlijke bechamelsaus maak je natuurlijk ook gewoon zelf!

Toscaanse pastaschotel met spinazie

Vorige week bracht ik een bezoek aan Toscane (binnenkort meer hierover) en heb me inmiddels een beetje kunnen verdiepen in de Toscaanse keuken. Spinazie met eieren vind ik al te gek als ontbijt gerecht, maar je kunt er ook een vegetarische pastaschotel met spinazie van te maken. Deze Spinaci con Uova top ik af met bechamelsaus en serveer over gekookte pasta.

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten
vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Zelf Beschamelsaus maken

Je kunt er uiteraard voor kiezen om bechamelsaus uit een pot of zakje te maken. Maar ik ben altijd voorstander van het ‘zelf maken . Daarnaast heb je voor homemade bechamelsaus heb je eigenlijk slechts 3 ingrediënten nodig: roomboter, bloem en melk, die iedereen waarschijnlijk wel op voorraad heeft liggen.. Binnen een paar minuten heb je genoeg bechamelsaus voor een hele schaal met deze pastaschotel met spinazie of het maken van een complete lasagna.


Print

Recept: Pastaschotel met spinazie en eieren

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram fusili pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 800 gram verse spinazie gewassen en uitgelekt * 
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas (optioneel)
  • gedroogde oregano
  • peper & zout
  • olijfolie

( * Je kunt ook een zak met 750 gram diepvriesspinazie gebruiken.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Breng vervolgens een pan met ruim water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing  ‘al dente’ gaar. Giet de pasta goed af met koud water en hussel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie doorheen. Verdeel over de boden van een grote ovenschaal.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie mee en bak gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met wat oregano,  zout & peper. Haal van het vuur en verdeel het spinaziemengsel over de pasta in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje.
  3. Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en voeg daarna de bloem toe. Blijf goed roereren, maar zorg ervoor dat je roux niet te veel bruin kleurt. Schenk vervolgens de melk in delen toe en blijf goed roeren met een garde. Breng de bechamelsaus langzaam aan de kook en breng op smaak met peper & zout. Haal van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Lepel de saus over de het spinaziemengsel en de eieren.
  4. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de saus en schuif de schaal in de oven. Bak de pastaschotel af gedurende 15 minuten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

vegetarische pastaschotel met spinazie en bechamelsaus betty's Kitchen italiaanse recepten

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, bloem, budget koken, eieren, fusilli, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, knoflook, melk, ovenschotel, pasta, roomboter, spinazie, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Caprese quinoacake
Volgend bericht: Zelf Dulche de Leche maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee