• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met worst en courgette

Pasta met worst en courgette

20 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.

Pasta met worst en olijven

Zowieso ben ik zomers ineens grote liefhebber van olijven. Lekker wegprikken tijdens de borrel, op een toastje met een plakje vleeswaren of lekker door deze pasta met worst. Met name de donkerpaarse kalamata olijven hebben zo’n heerlijke uitgesproken smaak en zijn en echte smaakmaker in dit recept. In plaats van standaard gehakt, gebruik ik deze keer stukjes (Italiaanse) braadworstjes. Deze zijn vaak al heerlijk gekruid en bevatten vaak wat meer vet, dat echt een heerlijke saus maakt voor door de pasta! Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen om varkens-, lams- of runderworstjes te gebruiken.

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen

Nog meer pasta recepten

En als je geen genoegen kunt krijgen van overheerlijk pasta recepten, probeer dan zeker eens onze Spaghetti Carbonara met spek en ei, Pasta al Tartufo met spinazie en truffelsalsa, of Tagliatelle met blauwe kaas en pancetta.

Print

Recept: Pasta met worst en courgette

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen
Print Recipe

Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200–250 gram fusilli pasta,
  • 2 Italiaanse braadworsten (ca. 200 gram),
  • 1 flinke teen knoflook,
  • 1 grote rode ui,
  • 1 flinke courgette,
  • 1/2 (runder)bouillonblokje,
  • 1 kop water,
  • 6 blaadjes basilicum, grof gehakt,
  • 2 takjes tijm, (of 1 theelepel gedroogde variant),
  • 10 kalamata olijven, zonder pit,
  • geraspte parmezaanse kaas,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Extra:

  • Medium kookpan,
  • hapjespan of braadpan met deksel,
  • vergiet.

Instructions

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg evt. een snufje zout toe aan het kookwater. 
  2. Snijd de braadworsten overlangs door, verwijder het vel en snijd de worst in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de schil er gerust aan zitten.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de worst rondom gaar. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze glazig. Voeg de courgette toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje hier overheen en voeg het kopje water toe. Ris de tijm van de takjes, voeg samen met de basilicum toe aan de hapjespan en breng het geheel op smaak met zout & peper. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel gaar stoven gedurende 10 minuten.
  4. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en zet apart. Laat het worst/groente mengsel een beetje inkoken en voeg hier vervolgens de afgegoten pasta aan toe. Roer goed door zodat alle pasta met worst, courgette en saus bedekt is. Tot slot hak je de kalamata olijven grof en roer deze ook mee in de pan.
  5. Serveer deze pasta met worst en courgette in diepe borden, strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer uiteraard direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, courgette, fusilli, Italiaanse keuken, knoflook, olijven, Parmezaanse kaas, rode ui, tijm, varkensvlees, vlees, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)
Volgend bericht: Gevulde croissants met amandel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in