• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met worst en courgette

Pasta met worst en courgette

20 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.

Pasta met worst en olijven

Zowieso ben ik zomers ineens grote liefhebber van olijven. Lekker wegprikken tijdens de borrel, op een toastje met een plakje vleeswaren of lekker door deze pasta met worst. Met name de donkerpaarse kalamata olijven hebben zo’n heerlijke uitgesproken smaak en zijn en echte smaakmaker in dit recept. In plaats van standaard gehakt, gebruik ik deze keer stukjes (Italiaanse) braadworstjes. Deze zijn vaak al heerlijk gekruid en bevatten vaak wat meer vet, dat echt een heerlijke saus maakt voor door de pasta! Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen om varkens-, lams- of runderworstjes te gebruiken.

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen

Nog meer pasta recepten

En als je geen genoegen kunt krijgen van overheerlijk pasta recepten, probeer dan zeker eens onze Spaghetti Carbonara met spek en ei, Pasta al Tartufo met spinazie en truffelsalsa, of Tagliatelle met blauwe kaas en pancetta.

Print

Recept: Pasta met worst en courgette

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen
Print Recipe

Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200–250 gram fusilli pasta,
  • 2 Italiaanse braadworsten (ca. 200 gram),
  • 1 flinke teen knoflook,
  • 1 grote rode ui,
  • 1 flinke courgette,
  • 1/2 (runder)bouillonblokje,
  • 1 kop water,
  • 6 blaadjes basilicum, grof gehakt,
  • 2 takjes tijm, (of 1 theelepel gedroogde variant),
  • 10 kalamata olijven, zonder pit,
  • geraspte parmezaanse kaas,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Extra:

  • Medium kookpan,
  • hapjespan of braadpan met deksel,
  • vergiet.

Instructions

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg evt. een snufje zout toe aan het kookwater. 
  2. Snijd de braadworsten overlangs door, verwijder het vel en snijd de worst in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de schil er gerust aan zitten.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de worst rondom gaar. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze glazig. Voeg de courgette toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje hier overheen en voeg het kopje water toe. Ris de tijm van de takjes, voeg samen met de basilicum toe aan de hapjespan en breng het geheel op smaak met zout & peper. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel gaar stoven gedurende 10 minuten.
  4. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en zet apart. Laat het worst/groente mengsel een beetje inkoken en voeg hier vervolgens de afgegoten pasta aan toe. Roer goed door zodat alle pasta met worst, courgette en saus bedekt is. Tot slot hak je de kalamata olijven grof en roer deze ook mee in de pan.
  5. Serveer deze pasta met worst en courgette in diepe borden, strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer uiteraard direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pasta met worst en courgette en olijven betty's kitchen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, courgette, fusilli, Italiaanse keuken, knoflook, olijven, Parmezaanse kaas, rode ui, tijm, varkensvlees, vlees, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tortellinisoep met tomaten
Volgend bericht: 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in