• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

2 september 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd!

De Italiaanse keuken is en blijft een van mijn favoriete keukens. Dat komt simpelweg omdat je met een korte bereiding en slechts een paar ingredienten al een heerlijke maaltijd op tafel kunt toveren. Dit recept voor pasta met truffelsalsa, ook wel salsa tartufata genoemd, is hier het levende bewijs van.

Wat is Salsa Tartufata?

Momenteel bevind deze foodie zich in het prachtige Toscane en zijn wij vanmiddag zelfs op truffeljacht gegaan! Een truffel is een zwam die onder de grond groeit op de wortels van diverse boomsoorten. Het is een product dat niet rijkelijk verkrijgbaar is en wordt daarom ook gezien als delicatesse. De prijzen voor truffels kunnen dan ook oplopen van een paar tientjes tot honderden euro’s voor minder goed verkrijgbare soorten. Maar voor de liefhebber is truffel een ware smaakmaker voor o.a. pasta gerechten. Het voegt meer pit en smaak toe en je hebt er slechts al een beetje van benodigd.

Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Bij diverse delicatessen winkels kun je dan ook vaak potjes met Salsa Tartufata vinden. Dit is een soort tappenade gemaakt met truffel, maar ook champignons en olijven. En een potjes met slechts 5% truffel is al een heerlijke smaakmaker voor in dit recept voor pasta met truffelsalsa. En door de gemengde samenstelling kun je toch voor een zeer vriendelijk prijsje een product met truffels in huis halen.

Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Ik wilde een vegetarisch pasta recept maken met de truffelsalsa en combineerde deze met nog meer champignons en spinzie. Zo krijg dit gerecht een lekkere nootachtige smaak en is het ook ideaal om straks in het najaar nog op tafel te zetten. Voor de liefhebber kun je er zelfs nog wat gebakken spekreepjes aan toevoegen. Dat geeft ook meteen een zoutige en krokante bite. Net wat jij lekker vindt.


Print

Recept: Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)
Print Recipe

Ben jij ook een grote liefhebber van truffel? Dan is dit recept voor jou! Het is een eenvoudige en simpele pasta met truffelsalsa en spinazie en ideaal voor een vegetarische maaltijd!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Cuisine: Italiaans

Ingredients

Scale
  • 200 gram (verse) linguine pasta*,
  • 1 grote ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 100 gram champignons,
  • 300 gram verse spinazieblad,
  • 1 eetlepel truffelsalsa (bijvoorbeeld deze Salsa Tartufata)
  • 2 eetlepels kookroom of soyaroom *.
  • peper & zout,
  • olijfolie.
  • verse oregano, ter garnering

(*TIP: vervang de gewone pasta door bijvoorbeeld quinoa pasta en gebruik sojaroom om dit recept Voedselzandloper proof & glutenvrij te maken.) 

Instructions

 

  1. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in partjes.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta. Voeg eventueel een beetje zout toe en kook de linguine pasta volgens de verpakking gaar. Let op! Verse pasta hoeft slechts een paar minuten te koken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuten glazig. Voeg de champigons toe en bak rondom aan gedurende 2-3 minuten. Voeg tot slot de spinazie toe en laat deze, al roerende, slinken.
  4. Roer de truffelsalsa door de groente en giet hier de kookroom bij. Breng zachtjes aan de kook en zet het vuur uit.
  5. Giet de pasta af en schep direct door het groente-tartufata mengsel. Roer goed door en breng op smaak met peper & zout. Serveer de pasta met truffelsalsa in een kom, garneer eventueel met wat (gehakte) verse oregano en serveer direct. 

Buon Appetito!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pasta met truffelsalsa en spinazie (Pasta Tartufata)

Category: Glutenvrije Recepten, Pasta Recepten Tags: bloem, champignons, Glutenvrij, Italiaanse keuken, knoflook, kookroom, Quinoa, sojaroom, spinazie, truffel, uien, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Augustus 2017
Volgend bericht: Caprese quinoacake »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in