Print

Recept: Pasta met drie kazen en salie

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rigatoni of fettuccine pasta,
  • 20 gram boter,
  • 2 theelepels olijfolie,
  • 1 eetlepel salieblaadjes,
  • 150 gram ricotta,
  • 25 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas,
  • 100 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola,
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper,
  • optioneel: fijn geraspte schil van 1/2 citroen.

Extra: kookpan voor de pasta en een kleine koekenpan.

 

Instructions

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruimkokend water en een snuf zout. (check de verpakking voor de juiste kooktijd). Giet de pasta na het koken af, en houdt warm in de pan.
  2. Verwarm in de tussentijd de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de boter en olijfolie toe, en zodra deze gesmolten is de salieblaadjes. Bak de blaadjes 3 minuten aan elke kant, of tot deze krokant zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Schep de ricotta, Parmezaanse kaas en blauwader kaas door de pasta. Verdeel de pasta met drie kazen over twee borden en maak af met de salieblaadjes en overgiet met 1-2 eetlepels van de salieboter. Breng op smaak met zout en peper en eventueel de geraspte citroenschilletjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty