• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta ‘Datterini’ met burrata

Pasta ‘Datterini’ met burrata

12 augustus 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een van de eerste recepten die ik leerde koken was ook spaghetti met een volle tomatensaus die een uur lang had gestoofd. Maar ik heb hem even gepimpt tot een heerlijk gerecht dat anno 2022 op en top hip en heerlijk is. Ik presenteer u de pasta datterini met burrata: een simpel maar verrukkelijk pasta gerecht met een beetje zoete pastasaus van datterini pruimtomaten.

Pasta met datterini pruimtomaten maken

Datterini zijn heel bekende Italiaanse pruimtomaten. Ze zijn vaak iets kleiner en zoeter dan de tomaten die wij hier kennen. Mocht je ze vers kunnen krijgen is dat natuurlijk top, maar anders is er vaak een (biologische) variant in blik verkrijgbaar. Bak de gepelde pruimtomaatjes lekker aan en kook ze in tot een beetje zoete tomatensaus. Deze pasta met datterini saus combineert het beste met een lekkere dikke lintpasta zoals fettuccine – in de Emilia Romagna regio ook wel tagliatelle genoemd. En voor de lekkerbek toppen we hem af met een beetje burrata kaas. Na het doorsnijden loopt de romige vulling namelijk ook helemaal uit over je pasta gerecht en dat maakt hem nog lekkerder!

Wist je dat elke soort pasta een eigen soort pasta saus heeft? De dikke platte fettuccine (ook wel tagliatelle genoemd) past het beste bij tomaten en romige of kaas sauzen. Check hier de verschillen en diverse inspiratie recepten op een rijtje.

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl
pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere Italiaanse recepten met burrata

Ik hoop dat jullie net zo’n fan worden van deze beetje zoete pasta ‘datterini’ met burrata en pistachenootjes. Mijn kids zijn er momenteel ook helemaal weg van want deze smaken zo passen zo goed bij elkaar. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere Italiaanse recepten met burrata voor je op de website staan. Maak bijvoorbeeld ook eens deze pizza met mortadella en burrata. Ook lekker is dit lunchgerecht van brood met paprika spread en burrata kaas. Maar deze kaassoort doet het ook uitstekend in deze salade met asperges en ham. En wat dacht je van een burrata caprese salade? Geniet er in ieder geval heerlijk van!


Print

Recept: Pasta ‘Datterini’ met burrata kaas

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Datterini zijn heel bekende Italiaanse pruimtomaten. Ze zijn vaak iets kleiner en zoeter dan de tomaten die wij hier kennen. Bak de mini pruimtomaatjes lekker aan en kook ze met balsamico in tot een beetje zoete tomatensaus. Deze pasta met datterini saus combineert het beste met een lekkere dikke lintpasta zoals fettuccine – in de Emilia Romagna regio ook wel tagliatelle genoemd. En voor de lekkerbek toppen we hem af met een beetje burrata kaas en pistachenoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 1 uur en 5 minuten
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 2 –3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Method: stoven
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik datterini pomodorini in blik (ca 425 gram)
  • 1 laurierblaadje
  • ½ (kippen)bouillon blokje
  • 1 el. balsamico azijn
  • 2 el. grof gehakte verse basilicum
  • 250 gram verse tagliatelle pasta
  • 1 bolletje burrata (150 gram)
  • 20 gram pistachenoten, fijngehakt
  • peper & zout
  • olijfolie, om in te bakken

(*of gebruik 2 tl. gedroogde basilicum variant)

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olijfolie in een (braad)pan en bak hierin de ui en knoflook glazig (3 minuten).
  2. Voeg de datterini, laurier, bouillonblokje en balsamico toe en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en plaats de deksel op de pan. Laat de datterini tomatensaus gaar stoven in ca. 1 uur. Roer tussentijds een paar keer goed door en voeg evt. wat water toe om droogkoken te voorkomen. Breng op smaak met een snuf gemalen peper en weinig zout en roer er tevens de basilicum doorheen.
  3. Vlak voor het serveren: kook de pasta gaar in een ruime pan + snuf zout. Giet af en spoel koud na. Even laten uitlekken en stop daarna direct in de pastasaus. Roer het geheel even goed om zodat alle pasta bedekt is met de saus.
  4. Verdeel de pasta over borden of kommen. Snijd de burrata doormidden (of in 3en) en leg een stuk burrata op elk bord pasta. Bestrooi met de pistache en serveer direct.

Buon appetito! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor pasta datterini tomaten met burrata kaas wilt gaan maken.

Category: Pasta Recepten Tags: balsamico azijn, bouillon, burrata, datterini, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, italiaanse kruiden, Kaas, knoflook, laurier blad, pasta, pistachenoten, stoven, tagliatelle, tomaten, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Panzanella Salade met aardbeien
Volgend bericht: INDONESIE Weekmenu »

Lees Interacties

Reacties

  1. R

    5 maart 2025 om 9:52 pm

    Typisch Italiaans, weinig ingredïenten, alles in zijn puurste vorm. Super lekker gegeten! Gaan we nog maken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 maart 2025 om 9:37 am

      Precies dat! Dank je wel en geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee