• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

9 september 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Vandaag deel ik deze heerlijke, pittige penne pasta alla puttanesca, met chilipeper, olijven en kappertjes met je. Er zijn verschillende variaties mogelijk voor dit Italiaanse pastagerecht, dus voor ieder wat wils.

Gebruikelijk eet ik pasta het liefst met heel veel saus. Eigenlijk meer saus met pasta dan andersom: heerlijk! Maar deze simpele pasta alla puttanesca is een sobere pasta, maar zoals met veel dingen is less in dit geval more. Met een paar goede basis smaakmakers is dit een pasta waarbij de smaak van de afzonderlijke ingrediënten juist goed naar voren komen. Lekker voor de afwisseling!

recept pasta alla puttanesca

Variatietips voor pasta alla puttanesca

Er bestaan traditioneel gezien verschillende varianten van pasta alla puttanesca. Zo kun je dit gerecht in plaats van met penne natuurlijk ook met spaghetti of een heel ander pastasoort serveren. Daarnaast wordt dit pastagerecht in sommige Italiaanse regio’s ook met ansjovis bereid. Ik ben daar zelf niet zo’n liefhebber van. Maar als jij dit wel lekker vindt, voeg dit dan tegelijkertijd met de knoflook en chilipeper toe in dit recept.

recept pasta alla puttanesca

Hou je wat minder van pittig eten, laat dan vooral de chilipeper achterwege in de pasta puttanesca. Het gerecht heeft voldoende andere smaakvolle ingrediënten, dus dit kun je makkelijk weglaten. Check hier nog meer lekkere vegetarische pasta recepten op deze site!


Print

Recept: Penne alla puttanesca

recept pasta alla puttanesca
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit sobere pastagerecht heet pasta alla puttanesca. Met een paar basis ingredienten zet je een verbluffende vegetarische pasta op tafel en kun je als prima basis gebruiken voor een snel pasta gerecht. De liefhebber voegt eventueel ook anjovis filets toe aan de saus, maar dit hoeft dus niet perse (dan vervalt de vega optie).

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 130 gram volkoren penne
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 anjovis filets, in stukjes gesneden (optioneel)
  • 50 gram zwarte olijven, in ringen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 ml. tomatenblokjes (blik)
  • ½ tl. gedroogde oregano
  • Een hand rucola
  • 2 el. Parmezaanse kaas flakes
  • peper en zout
  • Olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Breng alvast een pannetje water aan de kook voor het bereiden van de penne pasta.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je ook de knoflook en rode peper toe en bak deze een minuutje mee.
  3. Verlaag het vuur en voeg eventueel anjovis, kappertjes en olijven toe en verwarm gedurende een paar minuten op middelmatig vuur.
  4. Giet de tomatenblokjes in de pan samen met een scheutje water. Voeg de oregano toe en roer goed door. Laat de saus zachtjes sudderen gedurende 20 minuten op laag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  5. Ondertussen kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af zodra deze gaar is en roer de Puttanesca saus door de penne. Serveer direct met de rucola en Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pasta alla puttanesca

Category: Pasta Recepten Tags: anjovis, budget koken, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, kappertjes, knoflook, Nanda Appelman, olijven, oregano, Parmezaanse kaas, penne, rode peper, rucola, tomaten, Vis

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ik moet jullie wat vertellen!
Volgend bericht: Jalapeño Poppers »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee