• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

9 september 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag deel ik deze heerlijke, pittige penne pasta alla puttanesca, met chilipeper, olijven en kappertjes met je. Er zijn verschillende variaties mogelijk voor dit Italiaanse pastagerecht, dus voor ieder wat wils.

Gebruikelijk eet ik pasta het liefst met heel veel saus. Eigenlijk meer saus met pasta dan andersom: heerlijk! Maar deze simpele pasta alla puttanesca is een sobere pasta, maar zoals met veel dingen is less in dit geval more. Met een paar goede basis smaakmakers is dit een pasta waarbij de smaak van de afzonderlijke ingrediënten juist goed naar voren komen. Lekker voor de afwisseling!

recept pasta alla puttanesca

Variatietips voor pasta alla puttanesca

Er bestaan traditioneel gezien verschillende varianten van pasta alla puttanesca. Zo kun je dit gerecht in plaats van met penne natuurlijk ook met spaghetti of een heel ander pastasoort serveren. Daarnaast wordt dit pastagerecht in sommige Italiaanse regio’s ook met ansjovis bereid. Ik ben daar zelf niet zo’n liefhebber van. Maar als jij dit wel lekker vindt, voeg dit dan tegelijkertijd met de knoflook en chilipeper toe in dit recept.

recept pasta alla puttanesca

Hou je wat minder van pittig eten, laat dan vooral de chilipeper achterwege in de pasta puttanesca. Het gerecht heeft voldoende andere smaakvolle ingrediënten, dus dit kun je makkelijk weglaten. Check hier nog meer lekkere vegetarische pasta recepten op deze site!


Print

Recept: Penne alla puttanesca

recept pasta alla puttanesca
Print Recipe

Dit sobere pastagerecht heet pasta alla puttanesca. Met een paar basis ingredienten zet je een verbluffende vegetarische pasta op tafel en kun je als prima basis gebruiken voor een snel pasta gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 130 gram volkoren penne
  • 200 ml. tomatenblokjes
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • 20 gram kappertjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Een hand rucola
  • Een kleine rode chilipeper
  • 2 el. Parmezaanse kaas flakes
  • 0.5 tl. gedroogde oregano
  • Zwarte peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng alvast water aan de kook voor het bereiden van de penne.
  2. Snij de rode uien in dunne halve ringen en de teentjes knoflook heel fijn. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de chilipeper en snij deze ook heel fijn.
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je ook de knoflook en peper toe en verwarm even mee. Giet de tomatenblokjes in de pan samen met een scheutje water. Roer goed door en laat zachtjes pruttelen voor zo’n 20 minuten op laag vuur.
  4. Ondertussen kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af zodra deze gaar is. Snij de olijven in dunne plakjes. Zodra de saus klaar is, schep je ook de kappertjes, olijven en oregano erdoorheen. Proef de saus en voeg naar eigen smaak zout en zwarte peper toe.
  5. Roer de saus door de penne. Serveer met de rucola en Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Keywords: pasta, vegetarisch, tomaten, chilli

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pasta alla puttanesca

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Italiaanse keuken, kappertjes, Nanda Appelman, olijven, penne, tomatenblokjes, uien

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ik moet jullie wat vertellen!
Volgend bericht: Jalapeño Poppers »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in