- Breng alvast water aan de kook voor het bereiden van de penne.
- Snij de rode uien in dunne halve ringen en de teentjes knoflook heel fijn. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de chilipeper en snij deze ook heel fijn.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je ook de knoflook en peper toe en verwarm even mee. Giet de tomatenblokjes in de pan samen met een scheutje water. Roer goed door en laat zachtjes pruttelen voor zo’n 20 minuten op laag vuur.
- Ondertussen kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af zodra deze gaar is. Snij de olijven in dunne plakjes. Zodra de saus klaar is, schep je ook de kappertjes, olijven en oregano erdoorheen. Proef de saus en voeg naar eigen smaak zout en zwarte peper toe.
- Roer de saus door de penne. Serveer met de rucola en Parmezaanse kaas eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda