Print

Recept: Parmesan Fries (aardappels met parmezaanse kaas uit de oven)

Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten gemaakt van aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas en lekker veel knoflook! Hier ga je geen genoegen van krijgen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ½ kilo Friet aardappelen
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el (gedroogde) tijmblaadjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout
  • flinke snuf gemalen peper
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Indien de frietaardappelen niet voorgesneden zijn, snijd deze svp, met schil, in repen van 1 cm dikte.
  2. Hussel de frieten om de olijfolie, tijm, knoflook, zout& peper en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege svp even de Parmesan Fries keren.
  3. Haal de gloeiendhete Parmesan Fries in een serveer schaal. Top direct af met de overige 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat fijngehakte verse peterselie!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty