• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Parmesan Fries

Parmesan Fries

24 juni 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten gemaakt van aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas en lekker veel knoflook! Hier ga je geen genoegen van krijgen!

Zelf Parmesan Fries maken

Tijdens onze rondreis door de States hebben Dylan en ik behoorlijk wat friet gegeten! De ene keer gezonder dan de andere. Maar altijd lekker op smaak en voorzien van heerlijke toppings! Deze Parmesan Fries met lekker veer knoflook hoorde daar ook bij! Wat een knaller, maar ohh zo lekker om te serveren met bijvoorbeeld wat truffelmayonaise. Het is een wat ‘gezonder’ recept voor frietjes maken, want de aardappels bak je in de oven en niet in de friteuse. Maar daarom mag je ze ook lekker aftoppen met kaas en knoflook voor liefhebber!

Parmesan Fries recept aardappelen uit de oven met Parmezaanse kaas Betty's kitchen

Nog meer bijgerechten met aardappel

Deze Parmesan Fries zijn natuurlijk een heerlijk bijgerecht voor je maaltijd. Maar ook ideaal om te serveren tijdens een barbecue of feestje. Maar uiteraard heb ik nog meer bijgerechten met aardappel voor je. Wat dacht je van een Italiaans tintje met deze gnocchi met champignons? Of maak een schaal vol wintergroenten uit de oven met Salt ‘n Pepper Fries!  Of ga je voor een lekker lente gevoel met krieltjes en tuinkruiden. Deze laatste zijn heerlijk tijdens het aankomende aspergeseizoen! Maak er helemaal een kleurrijk feestje van met 5x variaties op aardappelpuree of heerlijke, kruidige zoete aardappelfrieten a la Betty!


Print

Recept: Parmesan Fries (aardappels met parmezaanse kaas uit de oven)

Parmesan Fries recept aardappelen uit de oven met Parmezaanse kaas Bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten gemaakt van aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas en lekker veel knoflook! Hier ga je geen genoegen van krijgen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ½ kilo Friet aardappelen
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 el (gedroogde) tijmblaadjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout
  • flinke snuf gemalen peper
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Indien de frietaardappelen niet voorgesneden zijn, snijd deze svp, met schil, in repen van 1 cm dikte.
  2. Hussel de frieten om de olijfolie, tijm, knoflook, zout& peper en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege svp even de Parmesan Fries keren.
  3. Haal de gloeiendhete Parmesan Fries in een serveer schaal. Top direct af met de overige 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat fijngehakte verse peterselie!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Parmesan Fries recept aardappelen uit de oven met Parmezaanse kaas Bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven wilt gaan maken. Zet jij gauw ook een portie Parmesan Fries op het menu?

Bron foto’s: Parmesan Fries 1, Parmesan Fries 2.

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, Amerikaanse keuken, frietjes, Kaas, knoflook, oven, Parmezaanse kaas, Parrano, peterselie, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Limoncello Tiramisu Taart
Volgend bericht: Tiradito met zalm – uit Mi Casa Peru »

Lees Interacties

Reacties

  1. André van Elmpt

    3 juli 2021 om 10:54 am

    Hallo Betina

    Die Ftrites bak kik al heel lang niet meet in de Friituur die gaan gezellig en snel in de
    Ai-Fryer en dat bevalt ons Prima.
    We zijn niet bang voor vet, maar té veel is nooit goed..
    André

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee