Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten gemaakt van aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas en lekker veel knoflook! Hier ga je geen genoegen van krijgen!
Zelf Parmesan Fries maken
Tijdens onze rondreis door de States hebben Dylan en ik behoorlijk wat friet gegeten! De ene keer gezonder dan de andere. Maar altijd lekker op smaak en voorzien van heerlijke toppings! Deze Parmesan Fries met lekker veer knoflook hoorde daar ook bij! Wat een knaller, maar ohh zo lekker om te serveren met bijvoorbeeld wat truffelmayonaise. Het is een wat ‘gezonder’ recept voor frietjes maken, want de aardappels bak je in de oven en niet in de friteuse. Maar daarom mag je ze ook lekker aftoppen met kaas en knoflook voor liefhebber!
Nog meer bijgerechten met aardappel
Deze Parmesan Fries zijn natuurlijk een heerlijk bijgerecht voor je maaltijd. Maar ook ideaal om te serveren tijdens een barbecue of feestje. Maar uiteraard heb ik nog meer bijgerechten met aardappel voor je. Wat dacht je van een Italiaans tintje met deze gnocchi met champignons? Of maak een schaal vol wintergroenten uit de oven met Salt ‘n Pepper Fries! Of ga je voor een lekker lente gevoel met krieltjes en tuinkruiden. Deze laatste zijn heerlijk tijdens het aankomende aspergeseizoen! Maak er helemaal een kleurrijk feestje van met 5x variaties op aardappelpuree of heerlijke, kruidige zoete aardappelfrieten a la Betty!
Recept: Parmesan Fries (aardappels met parmezaanse kaas uit de oven)
Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten gemaakt van aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas en lekker veel knoflook! Hier ga je geen genoegen van krijgen!
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Bijgerechten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 ½ kilo Friet aardappelen
- 3 el (olijf)olie
- 1 el (gedroogde) tijmblaadjes
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ theelepel zout
- flinke snuf gemalen peper
- 5 el geraspte Parmezaanse kaas
- verse peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Indien de frietaardappelen niet voorgesneden zijn, snijd deze svp, met schil, in repen van 1 cm dikte.
- Hussel de frieten om de olijfolie, tijm, knoflook, zout& peper en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege svp even de Parmesan Fries keren.
- Haal de gloeiendhete Parmesan Fries in een serveer schaal. Top direct af met de overige 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat fijngehakte verse peterselie!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven wilt gaan maken. Zet jij gauw ook een portie Parmesan Fries op het menu?
Bron foto’s: Parmesan Fries 1, Parmesan Fries 2.
André van Elmpt
Hallo Betina
Die Ftrites bak kik al heel lang niet meet in de Friituur die gaan gezellig en snel in de
Ai-Fryer en dat bevalt ons Prima.
We zijn niet bang voor vet, maar té veel is nooit goed..
André