• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Eiersalade met yoghurt en vega spekjes

Eiersalade met yoghurt en vega spekjes

3 september 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze homemade eiersalade met yoghurt. Het is ook een soort light versie geworden en als dit hebt geproefd hebt, koop je nooit meer voorverpakte eiersalade. 

Broodlunch eiersalade met yoghurt

Ik serveerde deze eiersalade met yoghurt 0p Turks brood. Lekker vers, met zo’n knapperige rand en dan die zachte vulling met ei. Uiteraard kun je ook Libanese wraps of vers afgebakken pistoletjes gebruiken en ook niet alleen als lunch. Voor ons thuis is dit meer dan voldoende als diner. Ik hield best wat eiersalade met yoghurt over, dus dat ging (goed afgedekt) de koelkast in en we genoten er daarna nog een enkele dagen van.

Eiersalade met yoghurt en vega spekjes recept © bettyskitchen

Eiersalade met vegetarische spekjes

Tegenwoordig komen er steeds meer vleesvervangers op de markt, die lijken op ‘gewoon’ vlees. En dan ook verkrijgbaar in de gewone supermarkt. Zo is er vegetarisch gehakt, kip en dus ook vegetarische spekjes. Ik had die spekjes nog nooit eerder bereid en ik was heel positief verrast door de smaak. De structuur is lekker knapperig en de zoute, hartige smaak komt er goed in terug, waardoor ze een heerlijke smaakmaker zijn in deze eiersalade met yoghurt. Weer een reden dus om minder vlees te eten en te kiezen voor een vegetarische variant!


Print

Eiersalade met yoghurt en vega spekjes recept

Eiersalade met yoghurt en vega spekjes recept © bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 7 (biologische) eieren
  • 75 gram vegetarische spekjes
  • 2 el. pompoenpitten
  • 3 el. Griekse of volle yoghurt
  • 3 el. mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • 1.5 tl. kerriepoeder
  • 4 takjes verse bieslook
  • Brood naar eigen keuze
  • Zout en peper
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Bereid het brood dat je erbij serveert volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Doe de eieren in een ruime pan met (koud) water en breng aan de kook. Zodra de eieren koken, laat je ze voor 5 minuten zachtjes doorkoken. Na de kooktijd laat je de eieren ‘schrikken’: zet de pan onder stromend koud water. Laat ze vervolgens heel even rusten.
  3. Ondertussen rooster je in een droge koekenpan alvast de pompoenpitten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden. Leg ze nog even apart.
  4. Verwarm vervolgens wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische spekje toe en bak ze in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Schep op een stuk keukenpapier om even uit te laten lekken.
  5. Schil de eieren en snij ze fijn om vervolgens in een ruime kom te scheppen. Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, verknipte bieslook, kerrie en mosterd door elkaar. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Roer de eiersalade met yoghurt nog een keer goed door en top af met de pompoenpitten en vega spekjes. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eiersalade met yoghurt en vega spekjes recept © bettyskitchen

Category: Lunch recepten Tags: eieren, mayonaise, Nanda Appelman, pompoenpitten, vegetarisch, vegetarische spekjes, yoghurt

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « JOY Asian Streetfood Festival in Utrecht
Volgend bericht: Pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in