Wist je dat pizza ook heel lekker is voor het ontbijt? Deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas is perfect om de dag mee te starten. En als je gebruik maakt van een groente pizzabodem wordt het nog eens een verantwoord(er) ontbijt!
Ontbijten met pizza
Wat is het toch heerlijk dat we de afgelopen jaren allemaal wat bewuster zijn geworden van ons eten. En dat er daarom ook steeds meer merken opstaan die gezondere alternatieven bieden om de wereld net een beetje gezonder te maken! Pizza is echt mijn guilty pleasure en ik ben dan ook heel blij dat je inmiddels pizzabodems gemaakt van groenten in de schappen kunt vinden. Net even wat gezonder, meer vezels en soms zelfs lekkerder als normale pizza bodems. De volgende stap was dan ook pizza voor het ontbijt maken en dat is nu dus ook gelukt! Deze ontbijtpizza met ei, kaas en ham is perfect om je dag mee te beginnen en met die groente pizzabodems dus eigenlijk ook nog eens heel verantwoord!
Zelf pizza deeg maken
Zelf pizza deeg maken is een van de eerste recepten die ik op deze site deelde en is na al die jaren nog steeds een veel bekeken favoriet! En dat begrijp ik helemaal! Vooral met een eigen basisrecept voor tomatensaus erbij kun je letterlijk alle kanten op! Je vindt dan ook vele Pizza recepten op deze site terug! Wil je liever een glutenvrije of low carb deegbodem om deze ontbijtpizza met ei van te maken? Dan kan ik je dit recept voor bloemkoolpizza zeker aanraden! Eet smakelijk in ieder geval!
Receptvideo: ontbijtpizza met ei en ham
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Ontbijtpizza met ei en ham
Iedereen is dol op pizza recepten! Wist je dat pizza ook heel lekker is voor het ontbijt? Deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas is perfect om de dag mee te starten. En als je gebruik maakt van een groente pizzabodem wordt het nog eens een verantwoord(er) ontbijt!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
- 100 gram (kruiden) roomkaas,
- 80 gram ham of bacon, in stukjes,
- 100 gram mozzarella, of cheddar kaas,
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd,
- 2 eieren,
- zout & peper,
- verse kruiden: zoals basilicum, bieslook of oregano
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op.
- Besmeer deze pizzabodems met de roomkaas en verdeel hier de ham of bacon overheen. Scheur de mozzarella in stukken (rasp cheddar) en verdeel dit over de pizza.
- Verdeel de cherrytomaatjes over de pizza’s maar probeer het midden van de pizza vrij te houden. Breek een ei een laat deze langzaam in het midden van de pizza glijden. Doe hetzelfde met de tweede pizza. Breng op smaak met zout & peper en top af met wat verse kruiden.
- Bak de pizza in de oven gedurende 12-15 minuten., tot de randen een beetje lichtbruin beginnen te kleuren en het ei gestold aan de bovenkant. Serveer de ontbijtpizza met ei direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijtpizza met ei wilt gaan maken!
Geef een reactie