• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot

Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot

26 maart 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Voor vandaag heb ik een gezonde, vegetarische naan pizza gemaakt op de Meatless Monday. Beleg de naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot. Een lekker makkelijk gerecht, dat je in een mum van tijd op tafel zet. Ideaal voor na een lange werkdag dus.

De Naan Pizza als makkelijke maaltijd

Ja hoor, ik heb er weer 1 verzonnen: een gezonde variant van mijn geliefde (maar oh zo slechte) pizza! Ik kom er steeds meer achter hoeveel variaties er eigenlijk te verzinnen zijn op een pizza. Deze naan pizza met groene groenten heeft niet zoveel meer weg van een traditionele Italiaanse pizza met tomaat, maar biedt juist weer een heerlijk, gezond alternatief. Dit is overigens een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Heb je nog andere groenten liggen of vind je andere groenten gewoon lekkerder: gebruik die dan vooral als beleg op deze naan pizza.

Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot

Groene groenten stomen

In dit gerecht stoom ik de groenten vooraf. Daarmee blijven vitaminen en mineralen van de groenten veel beter behouden. Dit kun je doen door een stoomnetje in de pan (met een laagje water) te plaatsen en daar de groenten op te leggen. Heb je nu niet zo’n netje, koop er dan 1;) Het is echt heel handig én gezond… Maar als je er dus geen hebt en niet wilt kopen, kook de groenten dan een paar minuutjes in plaats van te stomen.

Ben je nu geïnspireerd door de naan pizza? Eerder maakte ik ook deze Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette en deze Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen. Beide aanraders! Maar je vindt hier nog veel meer lekkere pizza recepten met een bijzondere bodem of twist!


Print

Recept: Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot

Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot
Print Recipe

Deze vegetarische naan pizza bodem, beleg je met groene groenten, brie en hazelnoten. Een lekker mediterraans alternatief op de pizza

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 2 grote naan broden of 4 kleine
  • 1 prei
  • 100 gram sugarsnaps
  • 50 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
  • 3 teentjes knoflook
  • Een hand verse tuinkers
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 punt brie
  • Olijfolie
  • 1 tl. kerriepoeder
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Stoomnetje

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal het rooster uit de oven, plaats deze op het aanrecht en leg de naan broden erop.
  2. Snij de teentjes knoflook heel fijn. Meng in een kommetje 4 el. olijfolie met de knoflook en een flinke snuf peper en zout. Zet even apart. Als je hele hazelnoten gebruikt, kraak deze dan alvast.
  3. Vervolgens snij je de prei in dunne ringen en de brie alvast in plakken. Giet een scheut water in een groentepan en zet het stoomnetje erin. Zet het vuur middelhoog en schep de tuinerwten, preiringen en sugarsnaps op het netje. Stoom de groenten zo’n 3-5 minuten. 
  4. Bestrijk ondertussen de naan broden alvast met de knoflookolie. De achtergebleven fijne stukjes knoflook schep je op de bovenkant van de pizza. Verdeel de plakken brie over de naan broden.
  5. Zodra de groenten gaar zijn laat je ze even uitlekken en vervolgens verdeel je deze ook over de naanbroden. Strooi de kerriepoeder eroverheen en als laatste ook de hazelnoten.  
  6. Plaats de naan pizza’s op het ovenrooster in het midden van de oven voor zo’n 5 minuten, totdat de brie lekker gesmolten is. 
  7. Voor het serveren verdeel je de tuinkers over de naan pizza. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: groene groenten, hazelnoten, healthy, naanbrood, Nanda Appelman, prei, sugarsnaps, tuinkers, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Knoflookcurry met bonenrijst
Volgend bericht: Weekvlog #11 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in