• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Millionaire Shortbread (video)

Millionaire Shortbread (video)

26 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is toch misschien wel het meest decadente koekje uit Groot Brittanie! De Millionares Shortbread is wellicht bij iedereen al bekend en in de video laat ik je zien hoe je hem zelf maakt!

Shortbread met karamel en chocolade

Die Britten houden me toch een partij van bakken. Er zijn zoveel verschillende soorten deeg die ze gebruiken en ‘shortbread‘ is nog het beste te omschrijven als een soort zanddeeg! In een poging om deze sobere deegsoort te pimpen wordt hij dus afgetopt met een dikke laag karamel en een decadente laag chocolade bovenop. Zo is hij zelfs nog waardig om aan ‘ruikelui’ te serveren. Shortbread met karamel en chocolade is in ieder geval en super lekkere koek geworden. Te herkennen aan zijn vierkante (of driehoek) vorm, al dan niet met witte chocolade patroon om het helemaal af te maken. Wist je dat je Millionaire shortbread ook volledig vegan kunt maken?

recept millionaires shortbread met chocolade en karamel
recept millionaires shortbread met chocolade en karamel

Nog meer overheerlijk recepten met karamel

Jaaaa die millionaires shortbread staat ook in huize geregeld op tafel voor bij de koffie! En ja je ziet het goed: ik smelt mijn chocolade gewoonweg in een pannetje! Dat kan namelijk op de laagste stand op een inductie kookplaat, zoals ik hier al tipte! Maar we hebben nog meer lekkers om te maken van karamel en chocolade hoor! Wat dacht je van deze overheerlijke chocolade fudgetaart met zeezout? Of ga voor een kleine ronde chocolade-karameltaart. Vind je gezouten karamel en chocolade een goede combi, dan moet je ook deze pretzeltaart proeven! Ook leuk: tijdens Halloween maak je natuurlijk deze Halloween Millionaires Shortbread variatie!



Recept video: Millionaires Shortbread maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Millionaires Shortbread

recept millionaires shortbread met karamel en chocolade
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is toch misschien wel het meest decadente koekje uit Groot Brittanie! De Millionares Shortbread is een heel bekend koekjes gemaakt van ‘shortbread’ zanddeeg, een dikke laag karamel en een dikke laag chocolade. Al dan niet afgetopt met witte chocolade strepen of patroon.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 12– 16 koeken 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de shortbread:

  • 225 gram bloem,
  • 150 gram koude roomboter,
  • 80 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,

Voor de karamellaag:

  • 100 gram roomboter,
  • 100 gram bruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 1 blik gecondenseerde melk (ca. 400 gram),

Voor de toplaag:

  • 100 gram melkchocolade,
  • 150 gram pure chocolade,
  • 50 gram witte chocolade.

Extra:

  • vierkante bakvorm 25x25 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje,
  • au-bain marie
  • sateprikker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  2. Maak als eerste het shortbread deeg: Meng de bloem met de suiker en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met de vanille toe aan de bloem. Kneed met je hand snel tot een samenhangend deeg. Duw dit in de bakvorm uit tot een vierkante plak. Strijk de bovenkant goed glad, met de bolle kant van een lepel en bak de shortbread in 25-30  minuten af in de oven.
  3. Ondertussen ga je de karamellaag maken: Smelt de boter in het pannetje, op laag vuur. Voeg de bruine suiker en snufje zout toe en roer goed door om op te lossen. Schenk de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel 15 minuten inkoken op laag vuur. Blijf wel continue doorroeren om aanbranden te voorkomen. Schenk de karamel op de afgebakken shortbread bodem, dek de vorm af met zilverfolie en stop 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Tegen het einde van de koeltijd, ga je de toplaag maken: Breek de melk en pure chocolade in stukjes en smelt au-bain marie. Lepel uit over de karamel en kantel je bakvorm iets heen en weer om de chocolade goed en gelijkmatig te verdelen over de toplaag. Laat een paar minuten afkoelen op het aanrecht.
  5. Ondertussen smelt je tevens de witte chocolade. Schep daarna over in een plastic (spuit) zakje. Knip een klein hoekje uit het zakje en trek 10 evenredige strepen bovenop de pure chocoladelaag. Trek met een (dunne) sateprikker een zig zag motief. Laat de chocoladelaag vervolgens nog minstens een uur afkoelen in de koelkast.
  6. Haal de Millionaire Shortbread zo’n 5 minuten voor serveren uit de koelkast en snijd met een groot koksmes in stukken of blokjes.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept millionaires shortbread met karamel en chocolade

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je millionaires shortbread wilt maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: Britse keuken, chocolade, gecondenseerde melk, karamel, koekjes, melk, Millionaire Shortbread, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « ENGELAND Weekmenu
Volgend bericht: Hartige scones met kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee