• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Mexicaanse Rode bonensoep

Mexicaanse Rode bonensoep

29 januari 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Niks zo lekker als opwarmen met een kom dampende maaltijdsoep op een gure, koude avond. Deze Mexicaanse rode bonensoep met tomaat en mais, is vegetarisch, en staat in een mum van tijd op tafel. Dit is een lekkere en vullende maaltijdsoep. En ik serveer deze met geitenkaas en knapperig naanbrood. Ohh wat kan een Meatless Monday toch heerlijk zijn!

Mexicaanse rode bonensoep maken

De rode bonen die ik heb gebruikt voor deze soep zijn kidneybonen. Deze naam hebben ze natuurlijk gekregen door hun vorm.  Kidneybonen bevatten veel antioxidanten en bovendien bieden deze peulvruchten natuurlijk een goede aanvulling op een vegetarische maaltijd. Ik kocht de kidneybonen deze keer kant en klaar uit blik, als je gedroogde bonen gebruikt houd dan rekening met voorweken bij de bereidingstijd.

Mexicaanse Rode bonensoep met tomaat en mais

Nog meer soeprecepten met peulvruchten

Soep met peulvruchten is heel geschikt als voedzame verwarmende maaltijdsoep. Eerder plaatsten we op Betty’ s Kitchen deze Romige mungbonensoep en Zwarte bonensoep. En voor de liefhebber van de Mexicaanse keuken: maak ook eens deze Mexicaanse Maissoep. Zo kom je die koude avonden wel door!


Print

Recept: Mexicaanse rode bonensoep

Rode bonensoep met tomaat en mais
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 rode bonen (blikje van 400 gram)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 75 gram tomatenpuree (dat is 1 blikje)
  • 3 rode uien
  • 75 gram mais
  • 75 gram geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse gember (ong. 3 cm.)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 2 naanbroden
  • Olijfolie om te bakken
  • Evt. zout en peper

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Bereid de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de verse gember en knoflook en snij of rasp het heel fijn. Versnipper de rode uien. Verwarm wat olie in een soeppan op laag vuur. Voeg de gember, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de pan en verwarm het kort (zo’n 1-2 minuten).
  3. Vervolgens roer je de versnipperde uitjes erdoorheen. Bak totdat ze glazig worden, dan roer je de tomatenpuree erdoorheen. Deze bak je een minuutje mee. Ondertussen doe je de rode bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.  
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met 600 ml. water, het groentebouillonblokje en de rode bonen. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Ondertussen verkruimel je de geitenkaas alvast en knip of snij de verse koriander fijn. Laat de mais alvast uitlekken. Je kunt de mais koud serveren door de soep, als je het warm wilt verwarm de mais dan kort in een steelpannetje. 
  6. Na de kooktijd haal je de Mexicaanse rode bonensoep van het vuur. Mix het met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel (zo grof of fijn als je zelf lekker vindt). Als de soep te dik is, roer je er nog wat (kokend) water doorheen. Maar als maaltijdsoep hoort hij ook wel wat stevig te zijn. 
  7. Roer de koriander en mais door soep. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe. 
  8. Serveer de Mexicaanse rode bonensoep met de geitenkaas eroverheen gestrooid en het naanbrood ernaast. Breek met je handen stukken van het brood om in de soep te dopen!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

PS. Heb je nog een kom Mexicaanse rode bonensoep over? Laat het afkoelen, plaats afgedekt in de koelkast en warm het de dag erna lekker op. Dubbel genieten!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Rode bonensoep met tomaat en mais

Category: Soep Recepten Tags: geitenkaas, kidneybonen, koriander, mais, Mexicaanse keuken, naanbrood, Nanda Appelman, peulvruchten, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « SHIRKHAN Mumbai Street Food
Volgend bericht: Kip in tomatensaus (uit de slowcooker) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee