• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / SHIRKHAN Mumbai Street Food

SHIRKHAN Mumbai Street Food

25 januari 2018 Door Vincent Nijhof 2 Reacties

Dat je in de Amsterdamse Foodhallen veel en lekker kunt eten, is inmiddels een klein begrip geworden. Wij gingen er onlangs proeven bij SHIRKHAN Mumbai street food. Een heerlijke Indiase street food stand die proeft naar meer! En dat lekker overdekt in de gezellige foodhallen. 

De Foodhallen Amsterdam

De Foodhallen bestaan uit verschillende food- en drinkstands. Verschillende ondernemers en bekende restaurants hebben hier een stand, waar hun culinaire gerechtjes en drankjes op een spontane manier worden bereid en verkocht. Een grote foodhal waarbij je diverse keukens en smaken op een avond of middag kunt proeven.  Je maakt als het ware een reis om de wereld door het internationale aanbod in de Foodhallen.  Er  zijn diverse zitplaatsen om je maaltijd of drankje te kunnen nuttigen, van statafels tot zitjes voor twee personen of zelfs hele groepstafels.

shirkhan mumbai street food amsterdam Food Hallen

shirkhan mumbai street food amsterdam Food Hallen

Het  concept is razend populair onder de Amsterdammer(s) en toeristen, dus ga daarom ook niet te laat van huis, als is het maar om van een zitplaats verzekerd te zijn. Tip: kijk van te voren even op internet wat de piek- en daluren zijn van bezoek aan de Foodhallen. Woon je in Amsterdam? Neem dan de fiets want er is een gratis fietsenstalling. Met openbaar vervoer ook goed te doen tram 7 en 17 (kijk op website van GVB voor recente info) bus richting Centraal station en natuurlijk kan ook met de auto, een parkeergarage is beneden de hal aanwezig.

shirkhan mumbai street food amsterdam Food Hallen

Indian street food SHIRKHAN

Maar nu waar we voor kwamen 😉 een bezoekje aan  SHIRKAN MUMBAI STREET FOOD! De naam zegt het al: een Indian street food stand, die zijn blikvanger dankt aan de vrolijke en stoere neonletters die boven de stand hangen en die je slim naar de open keuken lokken. De mooie glimmende koperen pannen, een echte Tandoor oven, en de grill voor lekkere malse kippetjes, trekken al aardig wat bezoekers. Dat is altijd een goed teken!

In de Foodhallen zijn geen riante keukens beschikbaar en daardoor zijn menukaarten ook beknopt gebleven. Zo zie ik wel vegetarische gerechten, maar bijvoorbeeld geen vis gerechten op de kaart van SHIRKHAN. De gerechten zijn in ieder geval wel kleurrijk door de verschillende groenten, kruiden en curry`s. Met een variatie van mild gekruid tot ‘feeling hothothot! ‘ Mijn partner heeft intussen al na even zoeken een plaatsje kunnen bemachtigen in de Foodhallen en ik laat mij ondertussen goed informeren door de keukenbrigade, die zowel Nederlands als Engelstalig je te woord staat. Het personeel van SHIRKHAN zal je vriendelijk en goedlachs met je verder keuze helpen .

Met een echte tandoor oven!

SHIRKHAN chef Anwrar Ahmed en manager Eduardo zijn duidelijk trots op de authenthieke, ronde tandoor oven uit India. SHIRKHAN beschikt als enige in Nederland over deze traditionele steenoven. En zoals het in de echte Indiase keuken betaamd, worden de naanbroden in deze oven op de zijwand gedrukt om te garen. Een zeer kostbaar keukenapparaat voor in de keuken, maar lekker is het zeker!

En als ik de witte Bengaalse tijger op de muur tegenkom, weet ik meteen waar ik de naam SHIRKHAN ook al weer van herken. Welk jongetje heeft er nou niet van gedroomd om vrienden te worden met een beer, een beetje te apenkooien in de jungle om het vervolgens op te nemen tegen een tijger? De gerechten van SHIRKHAN brengen de straten van Mumbai in ieder geval een stuk dichter bij huis.

Dit eet je bij SHIRKHAN:

Chicken Tandoori

Wij begonnen met de Chicken Tikka wrap, heerlijke gemarineerde kip en gegrild in de Tandoor en houtskool grill in een wrap van Naan brood. Wat een goede start en smaakte naar meer!

Ik nam nog de Chicken Tikka Salad met gemarineerde kip met verse uien, sla, tomaten en de overheerlijke groene chili met mint, koriander, peper en yoghurt als ingrediënten.  Oh oh wat was dit smullen, de bbq smaak van de kip van goed tot zijn recht in combinatie met de groene chili! Ook is dit gerecht perfect voor een lunch , licht verteerbaar en handig als je aan de lijn bent 😉

Indiase Curry’s

Mijn partner nam de Mixed Vegetable Curry met authentieke Indiase kruiden, geserveerd met rijst, diverse groenten zoals bloemkool, bosui, gele curry en naan brood. Het gerecht was mild van smaak, romig en goede vleesvervanger.

Ik ging voor de Butter Chicken met kip gekookt in traditionele Indiase rode curry, met naan brood, rauwkost  rijst, Raita (yoghurtsaus met komkommer en munt) die zorgde voor de frisse tonen in het gerecht.  Wat een smaaksensatie!

Het laatste gerecht Lamb Madras Curry was behoorlijk pittig en een biertje is dan geen overbodige luxe! Het hoofd ingrediënt was dan ook hete curry met mals lamsvlees, coconut gravy (saus met kokosmelk en diverse kruiden).

We kunnen zeggen dat na al dat lekkere Indiase eten de Foodhallen zeker een internationale hotspot rijk is!

Namaste, Vincent


Review SHIRKHAN Mumbai Street Food

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • SHIRKHAN beschikt, als enige in Nederland, over een Tandoor oven en dat proef je!
  • Hoge kwaliteit en een juiste prijsverhouding.
  • Zeer vriendelijke keukenbrigade.
  • Enthousiaste en ervaren manager.
  • Men gaat zichtbaar hygiënisch te werk.
  • Sinds oktober open en nu al een hotspot in de Foodhallen!
  • Vegetarische gerechten.
  • Gratis fietsen stalling.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • Foodhallen is geen rustige stek voor een romantisch intiem uitje.
  • Kom op tijd als je een goede zitplek wilt hebben. Het is een grote open vloer en vol is vol.
  • Helaas geen visgerechten op het menu.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0       Service: 8.0     Decor: 7.5    Totaal:  7.8

SHIRKHAN Mumbai Street Food
@ Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
1053 AT, Amsterdam
The Netherlands
https://shirkhan.com/
 
shirkhan mumbai street food amsterdam Food Hallen

Voor deze review was ik uitgenodigd door SHIRKHAN, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, Foodhallen, Indiase keuken, review, SHIRKHAN

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Weekvlog #3
Volgend bericht: Mexicaanse Rode bonensoep »

Lees Interacties

Reacties

  1. Josue

    26 januari 2018 om 1:23 pm

    Ziet er heerlijk uit Vincent.
    Zal zeker deze stand bezoeken als ik in de Hallen ben.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 januari 2018 om 5:32 pm

      Super leuk om te horen!
      Groetjes Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in