Print

Recept: Mexicaanse rode bonensoep

Rode bonensoep met tomaat en mais
Scale

Ingredients

Benodigdheden:

Instructions

  1. Bereid de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de verse gember en knoflook en snij of rasp het heel fijn. Versnipper de rode uien. Verwarm wat olie in een soeppan op laag vuur. Voeg de gember, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de pan en verwarm het kort (zo’n 1-2 minuten).
  3. Vervolgens roer je de versnipperde uitjes erdoorheen. Bak totdat ze glazig worden, dan roer je de tomatenpuree erdoorheen. Deze bak je een minuutje mee. Ondertussen doe je de rode bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.  
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met 600 ml. water, het groentebouillonblokje en de rode bonen. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Ondertussen verkruimel je de geitenkaas alvast en knip of snij de verse koriander fijn. Laat de mais alvast uitlekken. Je kunt de mais koud serveren door de soep, als je het warm wilt verwarm de mais dan kort in een steelpannetje. 
  6. Na de kooktijd haal je de Mexicaanse rode bonensoep van het vuur. Mix het met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel (zo grof of fijn als je zelf lekker vindt). Als de soep te dik is, roer je er nog wat (kokend) water doorheen. Maar als maaltijdsoep hoort hij ook wel wat stevig te zijn. 
  7. Roer de koriander en mais door soep. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe. 
  8. Serveer de Mexicaanse rode bonensoep met de geitenkaas eroverheen gestrooid en het naanbrood ernaast. Breek met je handen stukken van het brood om in de soep te dopen!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Heb je nog een kom Mexicaanse rode bonensoep over? Laat het afkoelen, plaats afgedekt in de koelkast en warm het de dag erna lekker op. Dubbel genieten!