Print

Recept: Mediterrane Kapucijner schotel

recept mediterrane kapucijnerschotel met hamlappen

Het is lekker winterfris buiten, dus hoog tijd voor een portie gezonde winterse comfortfood. Deze Mediterrane kapucijner schotel zit boordevol vezels en heeft een lekkere zoutige bite! Met hamlappen en lekker veel groente is dit een heerlijke stoofschotel voor elke dag!

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Dep de hamlappen droog, en snijd deze in blokjes van 1×1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit.  Pel de ui, snijd door de helft en vervolgens in dunne ringen. Snijd de prei in de lengte door, en vervolgens in dunne plakken. Spoel de prei goed uit onder de kraan om eventueel zand te verwijderen. Laat de blik met kapucijners alvast uitlekken.
  2. Verwarm een scheutje olie in een braadpan, en bak hierin de spekjes aan gedurende twee minuten. Voeg de blokjes ham toe, samen met de knoflook en bak gedurende 10 minuten rondom aan. De ham dient gaar te zijn. Breng ondertussen op smaak met zout en peper.
  3. Voeg vervolgens de ui toe en bak mee gedurende 2 minuten. Bak daarna tevens de prei en gesneden Italiaanse wokgroente mee tot alles zacht begint te worden (circa 3 minuten). Voeg uiteindelijk de gepelde tomaten toe en knijp de hele tomaten een beetje fijn in de hand. Breng aan de kook en laat alroerende doorkoken gedurende 3-4 minuten.
  4. Als allerlaatste voeg je de kapucijners toe en verwarm deze mee in de pan. Deze hoeven niet lang doorgekookt te worden, enkel opgewarmd.
  5. Haal de pan van het vuur, breng de Mediterrane kapucijner schotel op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden. Eventueel kun je er wat brood of gekookte rijst bij serveren, maar dit hoeft niet.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: stoofvlees, hamlappen, kappucijners, bonen, stoofschotel