• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Maisbrood met Courgette (Cornbread)

Maisbrood met Courgette (Cornbread)

20 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

De eerstvolgende keer dat thuis de barbecue aan gaat, doen we lekker alsof we op vakantie in Amerika zijn. Ga je bijvoorbeeld pulled pork of ander slow cooked vlees maken, dan moet je eigenlijk ook meteen dit maisbrood met courgette erbij maken.

Een stuk maisbrood voor bij je gegrilde vlees

Met deze prachtige lentedagen gaat die barbecue natuurlijk maar al te graag aan. Onze favorieten zijn vleessoorten die Low& Slow bereid worden, zodat het daarna lekker uit elkaar valt op je tong. (Check hier alle ‘pulled’ recepten.) Al dan niet met een overheerlijke barbecuesaus. In Amerika en Canada kreeg ik een aantal keren een stuk cornbread geserveerd bij het vlees van de grill en dat is ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! In de verschillende delen van het land, of zelfs binnen een familie zijn er vaak meerdere variaties op het recept voor maisbrood. Denk bijvoorbeeld aan huttekase of karnemelk gebruiken in plaats van de yoghurt in mijn recept. En zo kun je de olie bijvoorbeeld ook vervangen door gesmolten roomboter. En er zijn ook zelfs zoete varianten van maisbrood verkrijgbaar. Probeer gerust eens iets anders als je een van de ingrediënten niet in huis hebt of gewoonweg wilt varieeren.

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen
recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen

Nog meer bijgerechten voor bij de barbecue

Daarnaast kun je ook nog eens wat extra groenten toevoegen aan je maisbrood. Bijvoorbeeld door geraspte courgette of geblancheerde spinazie te voegen aan het beslag. Zo krijg je net even wat meer groenten binnen en wordt deze maisbrood met courgette een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ. Maar uiteraard hebben wij nog meer bijgerechten voor bij de barbecue voor je in petto. Wat dacht je van deze Italiaanse koude pasta salade als bijgerecht of ga voor een ouderwetse Hollandse Huzarensalade met aardappels? Hiermee maak je elke barbecue of vlees van de grill compleet! Check hier nog eens 20x barbecue recepten om van te genieten!


Print

Recept: maisbrood met courgette (Cornbread)

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Amerika krijg je bij barbecue en grill restaurants een stuk ‘Cornbread’ bij je vlees. Heerlijk om slow cooked of pulled vlees en sauzen mee op te deppen en om van te smullen. Een heerlijk hartig bijgerecht voor bij de BBQ dus en het is ook erg lekker om bijvoorbeeld geraspte courgette aan het maisbrood beslag te voegen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren,
  • 250 ml yoghurt,
  • 1–2 theelepels zout,
  • 100 ml (zonnebloem)olie,
  • 300 gram maismeel, 
  • 125 gram bloem,
  • 1 eetlepel bakpoeder,
  • 1 courgette.

Extra:

  • (grove) rasp,
  • springvorm 24 cm,
  • bakspray,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray de springvorm in met bakspray en bekleed met bakpapier.
  2. Kluts de eieren met behulp van een (hand)garde. Voeg de yoghurt, zout en olie toe en kluts het geheel nogmaals goed door. Tot slot voeg je het maismeel, bloem en bakpoeder toe en roer het geheel even stevig door met een houten spatel. Zet apart.
  3. Verwijder de steel van de courgette en snijd een paar dunne, ronde plakjes af.  Rasp de courgette grof. Stop in een schone theedoek en wring al het vocht er goed uit. Roer de courgette ook door het beslag. Schep vervolgens in de springvorm en roer glad. Leg de paar plakjes courgette bovenop.
  4. Schuif de vorm in de oven en bak het maisbrood gaar in 35 minuten. Laat daarna nog eens 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd het maisbrood in 8 punten en serveer eventueel met een lik creme fraiche.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt bij stap 3 ook 400 gram geblancheerde spinazie toevoegen in plaats van de courgette. Zorg er wel voor dat je deze dan goed laat uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze maisbrood met courgette wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: Amerikaanse keuken, bakpoeder, BBQ Recepten, bloem, courgette, eieren, maismeel, olie, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bloemkool N’Oatmeal
Volgend bericht: 4x Flammkuchen maken van wraps (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee