• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Madeleines met chocolade

Madeleines met chocolade

13 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn iconisch maar bovenal makkelijk om te maken. Hieronder deel ik een variatie recept voor madeleines met chocolade en sinaasappel om van te smullen!

Madeleines met chocolade en sinaasappel maken

Mijn dochter is dol op het maken van madeleines. Het beslag klop je heel eenvoudig in elkaar en kun je gerust een nachtje in de koelkast bewaren. De volgende ochtend zet je dan binnen no-time vers gebakken madeleines op tafel. Het basis recept voor madeleines staat al een paar jaar op de website en samen bedachten wij een lekker variatierecept voor madeleines met chocolade en sinaasappel maken! Want wie houdt er niet van chocolade zegt mijn dochter dan …. Het bekende Franse cakeje is nog steeds smeuig zacht in dit recept, maar met lekker veel chocolade en een vleugje sinaasappel is dit een verrukkelijk tussendoortje voor bij de koffie of thee!


recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl
recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer cake recepten met chocolade

Chocolade weten het maar al te goed: cacao, chocolate chips of gesmolten chocolade doet het uitstekend in zoete baksels en cake recepten. Niet alleen deze madeleines met chocolade zijn geweldig maar bijvoorbeeld ook deze Oreo brownies met cacaopoeder. Maar wat dacht je tevens van deze prachtige zebra cake of de klassieke marmercake waarbij vanille beslag wordt afgewisseld met chocolade beslag. Daarnaast is dit bananabread met chocolade ook een verrukkelijk en tevens semi-gezonde snack! Geniet dus lekker van nog veel meer cake recepten met chocolade.

recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl
recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl

Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Madeleines met chocolade

recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn iconisch maar bovenal makkelijk om te maken. Hieronder deel ik een variatie recept voor madeleines met chocolade en sinaasappel om van te smullen! Dip ze na afloop in pure chocolade en serveer met geraspte witte chocolade. Zo mooi maar ook zo lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min + 2 uur koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 2.5 uur
  • Yield: 24 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram roomboter
  • 2 grote eieren (L)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 el melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram gezeefde bloem
  • 25 gram cacao poeder + extra
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • ½ biologische sinaasappel (sap + rasp)
  • 60 gr pure chocolade, gesmolten
  • 25 gram witte chocolade, geraspt

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • rasp
  • madeleines bakvorm

Instructions

  1. Smelt de roomboter in een pannetje en laat daarna iets afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker, melk en vanille gedurende 5 minuten in de mixer. De hoeveelheid zal verdubbelen en licht van kleur worden.
  3. Voeg een snufje zout en de cacao toe aan de bloem en roer goed door. Schep de bloem en de boter in delen door het eimengsel in de mixerkom. Dit kan ook in de mixer op lage snelheid.
  4. Rasp tot slot de schil van de sinaasappel + 1 el sinaasappelsap en roer door het beslag. 
  5. Dek daarna de kom af met folie en laat het beslag 2 uur koelen in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de madeleines bakvorm zeer licht in met boter. Voeg een extra eetlepel cacao toe en schud de vorm heen en weer om licht ‘af te stoffen’. Klop de overtollige cacao uit de vorm.
  7. Lepel het beslag in de madeleine vormpjes. Ongeveer een halve eetlepel per vorm is voldoende, ze zullen dan voor 2/3 gevuld zijn. Bak de madeleines af in de oven gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een minuut buiten de oven afkoelen en draai de madeleines om in de vorm, om nog verder af te koelen.
  8. Haal de madeleines een voor een en deels door de gesmolten pure chocolade. Plaats op een rooster. Bestrooi direct de stukken pure chocolade met geraspte witte chocolade en laat opdrogen.

Eet smakelijk!

Keywords: madeleines, cake, chocolade, bloem, suiker, sinaasappel, roomboter

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept madeleines met chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze madeleines met chocolade en sinaasappel wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bloem, cacao, chocolade, eieren, Franse keuken, madeleines, roomboter, sinaasappels, suiker, vanille, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quiche Lorraine met spekjes en uien
Volgend bericht: Franse uiensoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in