Print

Recept: Macadamia koeken met witte chocolade

Als er een koekje is waar ik heel graag mijn tanden in zet, dan zijn het wel deze homemade macadamia koeken met witte chocolade. Het zijn lekkere stevige en dikke koeken, maar nog zacht van binnen.. Oeh la la die wil je proeven!

Ingredients

Scale

(* in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook 260 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder gebruiken)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in de keukenmixer met garde de boter en de suiker romig gedurende een paar minuten. Voeg de vanille toe en vervolgens de eieren. Blijf kloppen tot alles goed vermengd is. 
  3. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het zout. Wissel nu eventueel de garde om voor een deeghaak en voeg het bloemmengsel toe en blijf draaien tot je een egaal koekjes deeg hebt. 
  4. Voeg daarna pas 50 gram gehakte witte chocolade en alle macadamia noten toe. Kneed nog eventjes met de deeghaak door om alles goed te vermengen. Je kunt het deeg nu eventueel in folie wikkelen en max 1 dag in de koelkast bewaren. Zo kun je het vers afbakken voor visite later op de dag.
  5. Gebruik een ijsscoop om 5 bolletjes koekdeeg op een bakplaat te plaatsen. Let op! die ruimte hebben ze ook echt nodig! Druk vervolgens de overgebleven witte chocolade zachtjes in de bovenkant van de bollen. Bak de macadamia koeken gedurende 15 minuten in de oven, dan zijn ze nog een klein beetje zacht van binnen.
  6. Mocht je een kleine springvorm of metalen bakring hebben, gebruik deze dan om de vers gebakken koeken te ‘swirlen‘. Plaats de vorm rondom elk koekje en met een soepele ronddraaiende beweging maak je de koeken perfect rond en druk je het zachte deeg wat samen tot een dikkere koek. Het is niet erg als de bovenkant dan een beetje scheurt, dat geeft namelijk een mooi rustiek uiterlijk.
  7. Verplaats daarna de macadamia koeken naar een rooster en laat volledig afkoelen!

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: ongebakken koekjesdeeg kun je altijd invriezen. Maak daarvoor een dikke rol van het deeg, snijd desnoods al in 10 plakken, en wikkel de rol volledig in huishoud folie en plaats max. 3 maanden in de vriezer. Eenmaal afgebakken en afgekoelde koeken bewaar je max. een week in een afgesloten trommel in de voorraadkast of aanrecht.

Keywords: koekjes, macadamia noten, witte chocolade, bloem, roomboter