• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Pindakaas koekjes met abrikozen

Pindakaas koekjes met abrikozen

6 juni 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Binnen no time kun jij deze pindakaas koekjes met abrikozen bij de koffie serveren. Je kunt ze naar eigen wens lekker chewy of juist knapperig maken. Wat jij het lekkerst vindt!

Homemade pindakaas koekjes maken

Eigenlijk maak ik veel te weinig zelf koekjes. Ik ben iedere keer als ik het wel doe ook weer verbaasd hoe makkelijk dat ook eigenlijk is. En voor een basis koekje heb je eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig waarvan je een groot deel vaak al in je baklade hebt liggen. Ik heb mezelf dus maar voorgenomen vaker homemade cookies te maken, te beginnen met deze fijne pindakaas koekjes met abrikozen!

Pindakaaskoekjes met abrikoos

Variatietips voor pindakaaskoekjes

Ik voegde kleine stukjes gedroogde abrikozen toe aan het koekjesdeeg en plaatste nog een pecannootje op de top. Maar je kunt hierin variëren met wat jij lekker vindt of wat je nog hebt liggen in de kast. Ideaal voor restjes opmaken! Denk bijvoorbeeld aan kleine brokjes pure chocola erdoorheen, gepofte rijst of quinoa, muesli, rozijntjes of banaan. Snij de toevoegingen heel fijn en kneed dit door het deeg voordat je het even laat rusten. Zo voeg je in veel gevallen ook een beetje extra crunch toe aan deze pindakaas koekjes.

Geïnspireerd door deze lekkere pindakaas koekjes? Eerder plaatsten we dit recept om zelf Italiaanse cantuccini’s te maken, maar ook dit recept voor gingerbread koekjes die ook prima elke dag gemaakt kunnen worden. Enne voor de afwisseling kun je ook eens deze pindakaaskoekjes met chocolate chips maken. Dat is het beste uit twee werelden!


Print

Recept: Pindakaas koekjes met abrikozen

Pindakaaskoekjes met abrikoos
Print Recipe

Deze homemade cookies worden gemaakt met pindakaas. Het is een basiskoekjes recept waar je lekker mee kunt variëren. Garneer deze pindakaas koekjes met abrikozen, pecannoten of juist wat anders #koekjes #pindakaas

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20-25 minuten
  • Total Time: 43 minute
  • Yield: 14 koekjes 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram pindakaas (liefst puur, zonder zout en suiker)
  • 75 gram ruwe rietsuiker
  • een zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 ei
  • 20 gram bloem
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 14 pecannoten
  • snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij de gedroogde abrikozen heel fijn. Weeg in een beslagkom de pindakaas af met de rietsuiker en vanillesuiker. Breek het ei erboven. Voeg de bloem, een snuf zout en de fijn gesneden abrikozen toe. Kneed tot een stevig deeg. Dek de beslagkom af met wat folie of een doek en zet het deeg even apart om te rusten. 
  3. Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht. Rol tussen je handen 14 kleine bolletjes uit de grote homp deeg. Leg de deegbolletjes op het bakpapier. Druk ze met een vork plat tot de vorm van een koekje. Waar nodig druk je de randjes nog even goed aan. Druk de pecannootjes in de bovenkant van de koekjes.
  4. Plaats de koekjes voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als je de koekjes wat knapperiger wilt, laat je ze in totaal ongeveer 12 minuten bakken. Hou tijdens de oventijd in de gaten of de nootjes niet verbranden. 
  5. Nu komt het lastigste gedeelte: haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen (20-30 minuten). Je kunt er al wel stiekem eentje nemen, maar die zijn nog heel zacht. Zodra ze wat zijn afgekoeld zullen de koekjes harder worden. Klaar om te serveren bij de koffie of thee! 

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Gaan ze niet alle 14 in één keer op? Dan kun je de koekjes nog enkele dagen, in een goed afgesloten trommel, bewaren.

Keywords: pindakaas, koekjes, abrikozen, bakken

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pindakaaskoekjes met abrikoos

Category: Koekjes recepten Tags: abrikozen, koekjes, Nanda Appelman, pecannoten, pindakaas

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Laagjes ontbijt met rood fruit
Volgend bericht: Mac n Cheese met ham (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
  • recept voor ei-wraps met spinzie en kipfilet © bettys kitchen Eiwraps met spinazie en kipfilet

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Oreo Cake Balls met chocolade

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in