• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Pindakaas koekjes met abrikozen

Pindakaas koekjes met abrikozen

6 juni 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Binnen no time kun jij deze pindakaas koekjes met abrikozen bij de koffie serveren. Je kunt ze naar eigen wens lekker chewy of juist knapperig maken. Wat jij het lekkerst vindt!

Homemade pindakaas koekjes maken

Eigenlijk maak ik veel te weinig zelf koekjes. Ik ben iedere keer als ik het wel doe ook weer verbaasd hoe makkelijk dat ook eigenlijk is. En voor een basis koekje heb je eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig waarvan je een groot deel vaak al in je baklade hebt liggen. Ik heb mezelf dus maar voorgenomen vaker homemade cookies te maken, te beginnen met deze fijne pindakaas koekjes met abrikozen!

Pindakaaskoekjes met abrikoos

Variatietips voor pindakaaskoekjes

Ik voegde kleine stukjes gedroogde abrikozen toe aan het koekjesdeeg en plaatste nog een pecannootje op de top. Maar je kunt hierin variëren met wat jij lekker vindt of wat je nog hebt liggen in de kast. Ideaal voor restjes opmaken! Denk bijvoorbeeld aan kleine brokjes pure chocola erdoorheen, gepofte rijst of quinoa, muesli, rozijntjes of banaan. Snij de toevoegingen heel fijn en kneed dit door het deeg voordat je het even laat rusten. Zo voeg je in veel gevallen ook een beetje extra crunch toe aan deze pindakaas koekjes.

Geïnspireerd door deze lekkere pindakaas koekjes? Eerder plaatsten we dit recept om zelf Italiaanse cantuccini’s te maken, maar ook dit recept voor gingerbread koekjes die ook prima elke dag gemaakt kunnen worden. 


Print

Recept: Pindakaas koekjes met abrikozen

Pindakaaskoekjes met abrikoos
Print Recipe

Deze homemade cookies worden gemaakt met pindakaas. Het is een basiskoekjes recept waar je lekker mee kunt variëren. Garneer deze pindakaas koekjes met abrikozen, pecannoten of juist wat anders #koekjes #pindakaas

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20-25 minuten
  • Total Time: 57 minute
  • Yield: 14 koekjes 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram pindakaas (liefst puur, zonder zout en suiker)
  • 75 gram ruwe rietsuiker
  • een zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 ei
  • 20 gram bloem
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 14 pecannoten
  • snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij de gedroogde abrikozen heel fijn. Weeg in een beslagkom de pindakaas af met de rietsuiker en vanillesuiker. Breek het ei erboven. Voeg de bloem, een snuf zout en de fijn gesneden abrikozen toe. Kneed tot een stevig deeg. Dek de beslagkom af met wat folie of een doek en zet het deeg even apart om te rusten. 
  3. Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht. Rol tussen je handen 14 kleine bolletjes uit de grote homp deeg. Leg de deegbolletjes op het bakpapier. Druk ze met een vork plat tot de vorm van een koekje. Waar nodig druk je de randjes nog even goed aan. Druk de pecannootjes in de bovenkant van de koekjes.
  4. Plaats de koekjes voor 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als je de koekjes wat knapperiger wilt, laat je ze in totaal ongeveer 12 minuten bakken. Hou tijdens de oventijd in de gaten of de nootjes niet verbranden. 
  5. Nu komt het lastigste gedeelte: haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen (20-30 minuten). Je kunt er al wel stiekem eentje nemen, maar die zijn nog heel zacht. Zodra ze wat zijn afgekoeld zullen de koekjes harder worden. Klaar om te serveren bij de koffie of thee! 

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Gaan ze niet alle 14 in één keer op? Dan kun je de koekjes nog enkele dagen, in een goed afgesloten trommel, bewaren.

Keywords: pindakaas, koekjes, abrikozen, bakken

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pindakaaskoekjes met abrikoos

Category: Koekjes recepten Tags: abrikozen, koekjes, Nanda Appelman, pecannoten, pindakaas

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Laagjes ontbijt met rood fruit
Volgend bericht: Mac n Cheese met ham (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in