Print

De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje amaretto!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 3 uren opstijven
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers
  • 1 dl vers gezette espresso
  • 4 eetlepels Amaretto
  • 3 grote eierdooiers (L)
  • 75 gram suiker
  • 250 gram mascarpone (30 minuten van tevoren uit de koelkast halen)
  • pure chocolade of cacao poeder

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • (hand) rasp,
  • 4 kleine glaasjes of kommetjes.

Instructions

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Roer de Amaretto door de espresso en besprenkel hiermee de lange vingers. Zorg dat je de helft van het koffiemengsel overhoudt voor de tweede laag. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de vormpjes doen.
  3. Klop de eierdooiers samen met suiker in een kom gedurende 3-5 minuten. Het mengel moet lekker dik en schuimig worden en in volume verdubbelen.
  4. Klop hier vervolgens de mascarpone doorheen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de schaaltje. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  6. Rasp de chocolade fijn boven de kommetjes, dek daarna af en zet minstens 3 uur in de koelkast om de tiramisu op te laten stijven. Je kunt uiteraard ook bestrooien met cacao poeder.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip:

Je kunt dit recept ook in een kleine ovenschaal of ruim pastabord doen in plaats van in kleine glaasjes. Let op, deze dient dan wel de hele nacht in de koeling te staan om op te stijven.