• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / De klassieke Tiramisu in glaasjes (met ei en alcohol)

De klassieke Tiramisu in glaasjes (met ei en alcohol)

15 augustus 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje Marsala wijn of Amaretto! Dit recept is uitermate geschikt om kleine porties van te maken en dus in glaasjes te serveren.

Tiramisu maken met eieren

De mensheid is onder te verdelen in twee soorten mensen. Je hebt mensen die tiramisu maken, op basis van bijvoorbeeld opgeklopte slagroom. En je hebt mensen die tiramisu maken van opgeklopte eieren. Ik behoor tot dit laatste groep. Zo at ik het namelijk voor het eerst in een restaurant in Italie en verbaasde mij over de vol romige en decadente smaak van de tiramisu. Ook al heb ik inmiddels heel veel verschillende variaties geproefd, zelfs op basis van enkel slagroom, maar tiramisu maken met eieren blijft voor mij echt de klassieker! Wist je dat ‘tira mi su‘ Italiaans is voor ‘beur me op‘ ofwel ‘maak mij blij‘. Dit is dus met recht een toetje waar iedereen vrolijk van wordt!

tiramisu

Nog meer Tiramisu recepten

Het is al ruim 15 jaar mijn standaard recept voor tiramisu en werkelijk iedereen vind hem heerlijk! De enige twist is dat ik geen cacao gebruik om te bovenkant af te toppen, maar simpelweg fijn geraspte pure chocolade! Let op! Dit recept voor mijn klassieke tiramisu bevat dus alcohol maar ook rauwe eiwitten, dus ik zou hem niet serveren aan zwangere dames of hele kleine kinderen. Gebruik hiervoor eventueel gepasteuriseerde eiwitten, deze kun je tegenwoordig in flesjes vinden in de koeling van de supermarkt. Maar je kunt ook aan de slag gaan met een van onze andere tiramisu recepten: bijvoorbeeld deze tiramisu zonder ei of deze feestelijke pepernoten tiramisu met vla serveren. Deze tropical tiramisu met kokosmelk is ook een aanrader! Evenals de kidsproof versie van deze Sinterklaas Tiramisu met mandarijntjes en speculaas.


Print

De klassieke Tiramisu in glaasjes (met ei en alcohol)

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje klassieke zoete Marsala wijn of ga voor Amaretto amandellikeur!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: (minstens) 4 uren opstijven
  • Total Time: 4 uur en 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers
  • 120 ml vers gezette espresso
  • 4 eetlepels Amaretto of Marsala wijn
  • 3 medium eieren (M), gesplitst
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram mascarpone
  • cacao poeder (of pure chocolade)

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • (hand) rasp,
  • 4 kleine glaasjes of kommetjes.

Instructions

Voor je begint: alle ingrediënten dienen op kamer temperatuur te zijn. Haal ze hiervoor ten minste 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Roer de Amaretto door de espresso en besprenkel hiermee de lange vingers. Zorg dat je de helft van het koffiemengsel overhoudt voor de tweede laag. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de glaasjes doen.
  3. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met behulp van een keukenmixer met garde. Trek hier gerust 5 minuten voor uit. 
  4. Klop in een separate kom de eierdooiers samen met suiker en vanille extract tot deze lichter van kleur wordt en meer volume krijgt. Dit kan gerust met een handgarde. Roer dan de mascarpone met een vork los en meng dit vervolgens door het eidooier mengsel.  
  5.  Tot slot vouw je de opgeklopte eiwitten er door heen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  6. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de glaasjes. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  7. Dek daarna de glaasjes af en zet minstens 4 uur in de koelkast om de tiramisu op te laten stijven. Voor het serveren bestrooi je de klassieke tiramisu met cacao. Ik kies er echter steeds voor om pure chocolade boven de kommetjes fijn te raspen.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip:

  • Je kunt dit recept ook in een kleine ovenschaal of ruim pastabord doen in plaats van in kleine glaasjes. Let op, deze dient dan wel de hele nacht in de koeling te staan om op te stijven.
  • In plaats van stijfgeklopte eiwitten kun je ook opgeklopte slagroom gebruiken in dit recept. Vervang in dat geval elke 3 eiwitten door 150 ml slagroom

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

tiramisu met chocolade schafsel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze klassieke tiramisu gaat maken.

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl

Category: Nagerechten Tags: alcohol, Amaretto, cacao, chocolade, eieren, Italiaanse Keuken, Kaas, koffie, lange vingers, mascarpone, suiker, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x zomerse cocktails met alcohol
Volgend bericht: Juice & Salad Café in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee