• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

28 september 2023 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Schuif jij vanavond ook deze heerlijke, Italiaanse kip parmezaan in de oven? Ik serveerde hem met een verse pasta met knoflook citroen olie en gebakken paddestoelen.

Chicken Parmesan

Ik ben gek op de Italiaanse keuken. Je kunt hier zoveel kanten mee op en de meeste ingrediënten zijn ook goed te vinden in de supermarkt. Mocht jij hier ook gek op zijn: op Betty’s Kitchen bieden we je heel veel inspiratie voor alternatieve gerechten uit de Italiaanse keuken, zie hier! En deze gebakken kip met Parmezaanse kaas korst uit de oven, ook wel eens ‘Chicken Parmesan’ genoemd, is een overheerlijk recept met kip!

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met parmezaanse kaas en pasta

Ik serveerde deze kip met Parmezaanse kaas korst op een bedje van pasta. Deze is heerlijk op smaak gebracht met knoflook en citroen en vormt een mooie frisse tegenhanger voor de kip. Maar je kunt de chicken parmesan ook serveren met aardappels, gnocchi, polenta of een ander bijgerecht serveren, zoals risotto.

In dat geval hoef je alleen stap 1 t/m 4 te volgen van het recept en kun je tijdens de oventijd van de kip een eigen bijgerecht bereiden.

Kookvideo: Kip met Parmezaanse kaas korst

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Kip met parmezaanse kaas korst

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze krokante kip met Parmezaanse kaas korst bereid je eenvoudig in de oven. Serveer de malse kip met pasta of polenta voor een complete Italiaanse maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 1 hour 40 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Kipgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de kip parmezaan:

  • 4 kipdijfilets (of gebruik kipfilets)
  • 4 el. bloem
  • 2 eieren,
  • 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el. paneermeel, het liefst pankow
  • 1 bol mozzarella (ca 125 gram)
  • verse peterselie
  • zout & peper

Voor erbij:

  • 250 gram verse pasta (tagliatelle, spaghetti),
  • 250 gram pasta champignons of paddestoelen mix
  • ½ citroen, rasp en sap  
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 takjes verse peterselie
  • 80 gram rucola sla
  • olijfolie
  • nog wat extra Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet nog even apart. 
  2. Zet 3 diepe borden klaar. In de eerste stop je de bloem. In de tweede kluts je de eieren met een vork los. De derde is voor de geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel. Knip hierboven de verse blaadjes peterselie fijn en vermaal er wat peper bij. Roer goed door elkaar. 
  3. Pak de kip en haal ze per stuk eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten wat bedekt zijn. Vervolgens haal je ze door het ei en als laatste door de kaas/paneer. Leg de kippendijen op de bakplaats. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Scheur de mozzarella in 4 stukken. Zodra de oventijd voorbij is verdeel je de mozzarella over de kip. De ovenschaal plaats je dan voor nog eens 5 minuten in de oven. 
  5. Tijdens de oventijd kun je aan de slag met het bereiden van het pastagerecht. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing. Verse pasta heeft slechts een paar minuten kooktijd nodig, dus doe dit echt pas aan het einde koken.
  6. Bak in een koekenpan de champignons aan met een scheutje olie. Laat een paar minuten goed bakken en breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet daarna het vuur uit.
  7. Rasp met een zesteur de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng dit in een kommetje samen met de knoflook en verknip de verse blaadjes peterselie erboven. Roer hier tot slot 4 eetlepels olijfolie erdoor. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.  
  8. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en roer vervolgens je de knoflook-citroenolie erdoorheen. Meng er de gebakken champignons en wat extra Parmezaanse kaas door en roer het geheel goed door. Serveer de pasta met wat rucola en de kip Parmezaan on top.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Gevogelte Recepten, Pasta Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, champignons, citroen, eieren, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kip, kippendij, knoflook, mozzarella, Nanda Appelman, paneermeel, pankow, Parmezaanse kaas, pasta, peterselie, rucola, sla

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Romige mungbonensoep
Volgend bericht: 10x Halloween Koekjes maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nienke

    12 juli 2019 om 8:49 pm

    Heerlijk recept Betty! In plaats van champignons lekker broccoli, ruïneerden en rucola toegevoegd. Ben de enige champignon liefhebber hier.
    Fijne manier om de kip in de oven te maken, is het veel minder vet dan wanneer je het bakt.
    Deze gaat zeker in de herhaling!

    Beantwoorden
  2. Nienke

    13 juli 2019 om 9:37 pm

    Heerlijk recept Betty! In plaats van champignons lekker broccoli, tuinerwten en rucola toegevoegd. Ben de enige champignon liefhebber hier.
    Fijne manier om de kip in de oven te maken, is het veel minder vet dan wanneer je het bakt.
    Deze gaat zeker in de herhaling!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee