• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

30 januari 2018 Door Betina Oostveen 18 Reacties

Jump to Recipe

Gisteren was het weer zo’n heerlijke druilerige en natte winterse dag en dan krijg ik alleen maar meer trek in lekker zomerse en Mediterrane gerechten. Deze kip in tomatensaus doet mij terugdenken aan zomerse dagen in Spanje. De kip stoof je namelijk letterlijk in tomaten en knoflook, waardoor je een fluweelzacht mals kipgerecht krijgt. Mocht je je Crockpot na de koude wintermaanden alweer opgeborgen hebben, dan heb je nu een excuus om deze weer tevoorschijn te halen hoor. Want deze Spaanse Kip in tomatensaus sudder je gewoonweg in de slowcooker.

 Waarom Slowcooken?

Niet alleen de langzame garing doet alle smaken in dit gerecht ten goede. Maar ook omdat we tijdens terrasjeweer het liefst zo min mogelijk in de keuken staan. Deze kip in tomatensaus zet je s’ochtends gewoon in de slowcooker en je hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. En zo heb je savonds alle handen en tijd vrij hebt voor je gasten. Of gewoon voor jezelf.

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Kip in tomatensaus met courgette

Ik serveer deze kip in tomatensaus het liefst met een portie gekookte (zilvervlies)rijst. De rijst absorbeert de saus ook meteen en zorgt voor een mooie samenhang van het gerecht. Maar je kunt uiteraard ook enkel (stok)brood erbij serveren, zodat je lekker kunt deppen in de saus. Hoe dan ook, het vakantiegevoel komt zo vanzelf wel weer een stukje meer dichterbij. Check hier nog meer lekkere Slowcooker recepten!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

kip in tomatensaus uit de slowcooker
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 3 reviews

In de Crockpot maak je heerlijke winterse stoofschotels. Maar ook dit recept voor Spaanse kip in tomatensaus bereid je eenvoudig in een slowcooker. Een heerlijk en makkelijk slowcooker recept met kip!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 6 hours
  • Total Time: 6 hours 10 minutes
  • Yield: 2–4 Personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram kip(pendij)filet
  • 4 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel zout
  • flinke snuf peper
  • 40 ml water
  • 10 groene olijven, ontpit en in plakjes
  • 1–2 eetlepels tomatenpuree

Extra:

  • slowcooker met minstens 2,3 L inhoud.

Instructions

  1. Snijd de kip(pendij)filet in stukken van 2 x 2 cm en zet apart. Was de tomaten, verwijder het groen en snijd de tomaten in plakjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes. Pel de ui, verwijder de uiteinden en snijd in partjes. Was de courgette en snijd overlangs door. Snijd vervolgens in plakken (halve maan vorm).
  2. Nu gaan we de slowcooker vullen: Verdeel de plakjes tomaat over de bodem van de slowcooker pan. Leg hier vervolgens de kip(pendij)filets overheen. Vervolgens verdeel je hier de knowlook en uien ook overheen. Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)Strooi de gedroogde oregano, tijm, zout en peper hierover en dek af met een laag courgette.
  3. Giet hier vervolgens exact 40 ml water bij en doe de deksel op de slowcooker. Zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 6 uur.
  4. Alvorens het serveren roer je nog de tomatenpuree en de olijven door het kip in tomatensaus mengsel. Deze hoeven allen even kort mee verwarmd te worden en de puree ‘bindt’ als het ware ook de saus. Je serveert dit Spaanse stoofpotje natuurlijk warm.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP:  Vind je de kip in tomatensaus te ‘waterig’  (dit kan aan de gebruikte tomaten liggen), dan kun je de inhoud van je slowcooker aan het einde ook even in een hapjespan overgieten. Breng aan de kook op hoog vuur, voeg de tomatenpuree toe + olijfjes en kook de tomatensaus naar gewenste dikte. Wel goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Gevogelte Recepten Tags: courgette, Glutenvrij, Kip, kippendij, knoflook, olijven, oregano, Slowcooker, Spaanse keuken, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mexicaanse Rode bonensoep
Volgend bericht: Weekvlog #4 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Heidi

    3 februari 2018 om 11:32 am

    Lijkt me heerlijk! Hoe bereid je dit gerecht zonder slow cooker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 februari 2018 om 6:13 pm

      Hello Heidi,
      je kunt dit recept ook bereiden in een hapjes pan op medium vuur. Ik zou dan wel 2-3x zoveel water toevoegen, omdat deze veel sneller droog kookt. Probeer het gerust eens uit en deel je ervaringen met ons!

      Beantwoorden
  2. Loes

    1 september 2018 om 8:24 am

    Lijkt me een heerlijk gerecht! Kun je de olijven ook weglaten of vervangen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 september 2018 om 5:16 pm

      Maar uiteraard kun je olijven weglaten, als je die niet lekker vind. Je kunt ze bijvoorbeeld ook vervangen door kappertjes!

      Beantwoorden
  3. Ingeborg

    26 februari 2019 om 2:43 pm

    Ik heb hem aanstaan. Maar roer je hem tussendoor ook om? Of blijf je er vanaf…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 februari 2019 om 3:08 pm

      Hi Ingeborg,
      niet tussentijds roeren hoor. Gewoon laten opstaan en de cooker zijn werk laten doen 🙂
      Na afloop natuurlijk even goed doorroeren om de saus ook lekker te mengen.
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  4. Joke

    5 april 2019 om 8:59 pm

    Ik maakte deze vandaag en voegde op het einde ook nog feta en 2 blokjes kippebouillon toe!
    De feta maakte de saus lekker romig!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 april 2019 om 3:07 pm

      Joke, dat klinkt geweldig! Bedankt voor de variatietip!!

      Beantwoorden
  5. José

    17 oktober 2019 om 4:52 pm

    Hij staat op dit moment aan en moet nog ongeveer een uurtje het hele huis ruikt heerlijk alleen als ik er in kijk zie echt heel veel vocht nog klopt dit ? Ik had wel het recept verdubbeld en daar stond dan 80 ml water maar in het verhaal staat natuurlijk niet meer dan 40 …. heb ik hier een foutje gemaakt dan ? Of gaat dit goed komen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 oktober 2019 om 1:03 pm

      Hi Jose,
      ik hoop dat het is goedgekomen, want als ik het recept verdubbeld had, had ik ook 80ml water toegevoegd.

      Beantwoorden
  6. José

    18 oktober 2019 om 3:15 pm

    Uiteindelijk heb ik er toch iets vocht uit afgegoten was wel erg waterig anders misschien kwam het ook door de tomaten.
    Maar heeeerlijk gegeten iedereen zei dit is een blijvertje 👍dus weer een recept bij mijn favorieten gezet.

    Beantwoorden
  7. Anne

    30 april 2020 om 9:28 pm

    Heb het recept vandaag gemaakt als allereeerste recept in mijn splinternieuwe slowcooker. You have only one chance to make a first impression…. Nou, ik heb het goede recept gekozen om het uit te proberen. Heerlijk! Enne… voor de mensen die zich druk maken over het vocht? Niet doen, vertrouwen hebben en negeren. Kont helemaal goed! Bedankt voor dit lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 mei 2020 om 2:02 pm

      Hi Anne, dank je wel voor je bericht en super leuk om te horen!
      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  8. Marloes

    4 oktober 2020 om 6:36 pm

    Hoi Betty,

    Ik heb het recept gemaakt zonder de olijven op het eind. Er zat helaas niet heel veel smaak aan. Kan ik meer of andere kruiden toevoegen? Of miss meer tomatenpuree?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2020 om 10:01 pm

      Hi Marloes,
      je mag altijd naar smaak meer zout, peper of kruiden toevoegen hoor!

      Beantwoorden
  9. Inge

    16 januari 2022 om 6:16 pm

    Ik heb deze vandaag gemaakt. ik vond de kip erg droog geworden dat had ik niet verwacht.twrwijknik het recept exact heb gevolgd….
    Omdat het erg waterig is laat ik het idd even inkoken zoals er ook in het recept staat.
    Maar wel jammer dus van de kip

    Beantwoorden
  10. Marjan

    22 januari 2023 om 12:38 pm

    Wordt de courgette niet heel zacht als je die er meteen in doet?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. De 12 Lekkerste Slowcooker Recepten | Paarshuis schreef:
    13 april 2020 om 10:42 am

    […] Het recept dat mijn voorkeur krijgt is  van Betty’s kitchen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee