• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Kerst Camembert met Cranberry

Kerst Camembert met Cranberry

8 november 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Een gebakken camembert uit de oven is bij ons thuis altijd een geliefd borrelhapje. Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met Cranberry.

Kerst camembert uit de oven maken

Een rond kaasje grillen in de oven is zo super makkelijk en een fantastisch borrelhapje! Nu zijn ik en de kids thuis dol op camembert en is dit een kaassoort die zich heel goed laat smelten in de oven. Ga hiervoor niet voor een goedkoop huismerk (want die smelten gewoon minder goed) maar koop gewoon het echte werk! Steek met een koekjesuitsteker een mooie kerstster – of zelfs kerstengel of rendier – uit de bovenkant. De combinatie van de zoet-zure cranberry compote en romige kaas is echt fantastisch!

Ook leuk: maak een camembert in deegjasje klaar en maak er een mooie pompoen vorm van! Deze past ook perfect op een najaars borrelplankje.

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
Nog meer heerlijke recepten met gebakken kaas

Kun jij ook geen genoegen krijgen van gebakken kaas? Naast deze Kerst Camembert met cranberry heb ik namelijk nog veel meer lekkers op de website staan. Wat dacht je van een gebakken camembert met bacon en uien? Of ga voor een crunchy toping van noten, rozemarijn & maple syrup. Yummmm! Je kunt voor een (kerst)borrel ook deze camembert in broodplank maken. Erg leuk om te delen! Wil je liever een echte Zwisterse kaasfondue maken voor een groter gezelschap? We got you covered 🙂 Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Kerst Camembert met Cranberry

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Dit recept voor een gebakken camembert uit de oven is perfect voor een kerstborrel!  Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met cranberry compote.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kaasje 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 75 gram verse cranberry
  • 40 gram suiker *
  • snufje kaneel
  • stukje steranijs
  • 2 el water (30 ml)
  • koekjesuitsteker, in de vorm van een kerstster

(* kan ook vervangen worden door 2 eetlepels zero carb syrup voor keto of low carb)

Instructions

  1. Als eerste ga je de cranberry compote maken: vul een steelpannetje met de cranberries, suiker, kaneel, steranijs en water en maak hier een cranberry saus van. Check ook hier de complete bereidingswijze voor cranberry saus maken. Je mag uiteraard ook gewoon 1 hele portie van dat recept maken, dan gebruik je de rest als bijgerecht voor Kerst. De compote is namelijk gerust een week houdbaar in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kaas uit de verpakking, leg op zijn zijkant en snijd voorzichtig de bovenkant los. Dit gaat echt het beste als de camembert goed koud is. Leg het kaasje op de bakplaat – of in zijn houten houdertje als die daarin kwam.
  3. Roer de cranberry compote even goed door en lepel 3 eetlepels op het kaasje en smeer uit.
  4. Gebruik de koekjesuitsteker om een kerstster uit het midden van de bovenkant te steken. Leg de bovenkant daarna terug op het kaasje en druk voorzichtig aan.
  5. Plaats de bakplaat met Kerst Camembert met cranberry in het midden van de oven en bak de kaas gedurende 15 minuten. Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lekker voor erbij: crackertjes, walnoten, gezouten amandelen of zelfs een paar flinterdunne plakjes desembrood. Maar in dunne reepjes (julienne) gesneden wortel, bleekselderij of kleine roosjes bloemkool doe het ook prima!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Kerst Camembert met cranberry uit de oven.

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: borrelhapjes, camembert, compote, cranberry, Franse keuken, Glutenvrij, Kaas, kaneel, Kerst recepten, keto, oven, steranijs, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerstboom Pizza Bolletjes
Volgend bericht: Najaars smoothie met peer en vijgen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Matthieu Oostveen

    1 januari 2023 om 12:47 am

    Goede tip over het merk kaas, de vorige poging was mislukt (niet gesmolten) en nu met “goede” kaas is ie heerlijk vloeibaar.

    Thanks!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2023 om 1:32 pm

      Ja dat is helaas zo. Vaak ‘smelten’ de goedkopere merken niet zo heel lekker in de oven. Maar de camembert die ik in de foto’s gebruik (president of van de kaasboer) werkt heel goed. Bedankt voor je tip Mattieu!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee