• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Kerst Camembert met Cranberry

Kerst Camembert met Cranberry

8 november 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Een gebakken camembert uit de oven is bij ons thuis altijd een geliefd borrelhapje. Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met Cranberry.

Kerst camembert uit de oven maken

Een rond kaasje grillen in de oven is zo super makkelijk en een fantastisch borrelhapje! Nu zijn ik en de kids thuis dol op camembert en is dit een kaassoort die zich heel goed laat smelten in de oven. Ga hiervoor niet voor een goedkoop huismerk (want die smelten gewoon minder goed) maar koop gewoon het echte werk! Steek met een koekjesuitsteker een mooie kerstster – of zelfs kerstengel of rendier – uit de bovenkant. De combinatie van de zoet-zure cranberry compote en romige kaas is echt fantastisch!

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
Nog meer heerlijke recepten met gebakken kaas

Kun jij ook geen genoegen krijgen van gebakken kaas? Naast deze Kerst Camembert met cranberry heb ik namelijk nog veel meer lekkers op de website staan. Wat dacht je van een gebakken camembert met bacon en uien? Of ga voor een crunchy toping van noten, rozemarijn & maple syrup. Yummmm! Je kunt voor een (kerst)borrel ook deze camembert in broodplank maken. Erg leuk om te delen! Wil je liever een echte Zwisterse kaasfondue maken voor een groter gezelschap? We got you covered 🙂 Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Kerst Camembert met Cranberry

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Dit recept voor een gebakken camembert uit de oven is perfect voor een kerstborrel!  Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met cranberry compote.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kaasje 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 75 gram verse cranberry
  • 40 gram suiker *
  • snufje kaneel
  • stukje steranijs
  • 2 el water (30 ml)
  • koekjesuitsteker, in de vorm van een kerstster

(* kan ook vervangen worden door 2 eetlepels zero carb syrup voor keto of low carb)

Instructions

  1. Als eerste ga je de cranberry compote maken: vul een steelpannetje met de cranberries, suiker, kaneel, steranijs en water en maak hier een cranberry saus van. Check ook hier de complete bereidingswijze voor cranberry saus maken. Je mag uiteraard ook gewoon 1 hele portie van dat recept maken, dan gebruik je de rest als bijgerecht voor Kerst. De compote is namelijk gerust een week houdbaar in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kaas uit de verpakking, leg op zijn zijkant en snijd voorzichtig de bovenkant los. Dit gaat echt het beste als de camembert goed koud is. Leg het kaasje op de bakplaat – of in zijn houten houdertje als die daarin kwam.
  3. Roer de cranberry compote even goed door en lepel 3 eetlepels op het kaasje en smeer uit.
  4. Gebruik de koekjesuitsteker om een kerstster uit het midden van de bovenkant te steken. Leg de bovenkant daarna terug op het kaasje en druk voorzichtig aan.
  5. Plaats de bakplaat met Kerst Camembert met cranberry in het midden van de oven en bak de kaas gedurende 15 minuten. Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lekker voor erbij: crackertjes, walnoten, gezouten amandelen of zelfs een paar flinterdunne plakjes desembrood. Maar in dunne reepjes (julienne) gesneden wortel, bleekselderij of kleine roosjes bloemkool doe het ook prima!

Keywords: kaas, camembert, oven, cranberry, kerst, borrelhapjes

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kerst camembert met cranberry uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Kerst Camembert met cranberry uit de oven.

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: borrelhapjes, camembert, compote, cranberry, Franse keuken, Glutenvrij, Kaas, kaneel, Kerst recepten, keto, oven, steranijs, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Romige gnocchisoep met champignons en paksoi
Volgend bericht: Najaars smoothie met peer en vijgen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Matthieu Oostveen

    1 januari 2023 om 12:47 am

    Goede tip over het merk kaas, de vorige poging was mislukt (niet gesmolten) en nu met “goede” kaas is ie heerlijk vloeibaar.

    Thanks!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2023 om 1:32 pm

      Ja dat is helaas zo. Vaak ‘smelten’ de goedkopere merken niet zo heel lekker in de oven. Maar de camembert die ik in de foto’s gebruik (president of van de kaasboer) werkt heel goed. Bedankt voor je tip Mattieu!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in