Print

Recept: Kerst Camembert met Cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Dit recept voor een gebakken camembert uit de oven is perfect voor een kerstborrel!  Alsof je aan een mini kaasfondue zit namelijk! Speciaal voor de feestdagen maak je deze Kerst camembert met cranberry compote.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kaasje 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 75 gram verse cranberry
  • 40 gram suiker *
  • snufje kaneel
  • stukje steranijs
  • 2 el water (30 ml)
  • koekjesuitsteker, in de vorm van een kerstster

(* kan ook vervangen worden door 2 eetlepels zero carb syrup voor keto of low carb)

Instructions

  1. Als eerste ga je de cranberry compote maken: vul een steelpannetje met de cranberries, suiker, kaneel, steranijs en water en maak hier een cranberry saus van. Check ook hier de complete bereidingswijze voor cranberry saus maken. Je mag uiteraard ook gewoon 1 hele portie van dat recept maken, dan gebruik je de rest als bijgerecht voor Kerst. De compote is namelijk gerust een week houdbaar in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kaas uit de verpakking, leg op zijn zijkant en snijd voorzichtig de bovenkant los. Dit gaat echt het beste als de camembert goed koud is. Leg het kaasje op de bakplaat – of in zijn houten houdertje als die daarin kwam.
  3. Roer de cranberry compote even goed door en lepel 3 eetlepels op het kaasje en smeer uit.
  4. Gebruik de koekjesuitsteker om een kerstster uit het midden van de bovenkant te steken. Leg de bovenkant daarna terug op het kaasje en druk voorzichtig aan.
  5. Plaats de bakplaat met Kerst Camembert met cranberry in het midden van de oven en bak de kaas gedurende 15 minuten. Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lekker voor erbij: crackertjes, walnoten, gezouten amandelen of zelfs een paar flinterdunne plakjes desembrood. Maar in dunne reepjes (julienne) gesneden wortel, bleekselderij of kleine roosjes bloemkool doe het ook prima!