Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze camembert in brood plank. Dat wordt genieten!
Een camembert in brood plank maken
Laatst was ik borrelen met vrienden en kreeg een heerlijk camembert kaasje van onder de grill voorgeschoteld. Glaasje wijn erbij en vervolgens lekker dippen met brood, groente en fruit! En zo ontstond een idee om eens camembert in brood te maken. Een complete borrelplank, met alles erop en eraan. Maar deze camembert in brood staat ook nog eens super feestelijk tijdens een (buiten)feestje. Check de makkelijke kookvideo en zet hem ook dit weekend op tafel!
Kookvideo Camembert in brood plank:
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
PrintCamembert in brood plank recept

- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 4-6 personen 1x
- Category: Borrel
- Cuisine: Franse keuken
Ingredients
- 1 groot boerenbrood, ongesneden *,
- 1 rond camembert kaasje,
- 1 rode paprika,
- klein trosje (blauwe) druiven,
- klein handje ongezouten noten melange,
- halve komkommer, in reepjes,
- 2 eetlepels balsamico azijn,
- snufje gemalen peper,
- 3 eetlepels olijfolie,
- 1 eetlepel (gedroogde) italiaanse kruiden.
(* check wel even of je brood minstens to breed is als de camembert.)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stop de olie en Italiaanse kruiden in een steelpannetje en verwarm deze kort om de kruiden in de olie te laten trekken.
- Kerf het brood in, om hier de vorm van de camembert in de passen. Pluk het rondje uit, maar gooi het brood niet weg: die kun je mee afbakken in de oven en meeserveren bij de camembert in brood plank.
- Stop de camembert in het brood en snijd de uiteinden horizontaal en vertikaal in met een mes, alsof je ‘plukbrood’ wilt maken. Kwast vervolgens het brood in met de kruidenolie en schuif in de oven om 20 minuten te bakken.
- Haal de camembert in brood uit de oven en serveer op een grote plank of bord. Druppel de balsamico over de gesmolten camembert en breng op smaak met een snuf peper. Verdeel de paprika, noten, druiven, komkommer rondom het brood en serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie