• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Indonesische gehaktballetjes

Indonesische gehaktballetjes

18 november 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Foodbloggers vinden het leuk om kookwedstrijden met elkaar te voeren. En als ik gevraagd wordt om mee te doen aan de Gehaktbal Battle van Keuken Kampioen, dan weet ik meteen dat ik deze Indonesische gehaktballetjes in de strijd ga gooien. Heerlijke zachte balletjes met gember, ketjap, kokos en sambal! Heerlijk met nasi, bami of als borrelhap te serveren

Dit recept is al jaren lang favoriet in Huize Betty en dus ook hoog tijd om met jullie allemaal het recept te delen. En als je een stem uit brengt tijdens de Gehaktbal Battle, dan maak je zelfs kans op nieuw inbouwapparatuur voor in jouw keuken. Dus lees gauw hoe jij mee doet!

Gehaktballen Battle

Samen met medefoodies Annemieke (Keukenliefde), Reny (Mind Your Feed) en Tamara (Passievrouwen), willen wij heel Nederland laten zien dat je overheerlijke gehaktballen op tafel kunt zetten! Wij gooien daarvoor elk ons favoriete gehaktbal recept in de strijd. Wij zijn zelfs samen de keuken van Keuken Kampioen ingedoken voor deze Gehaktballen Battle. En het was vooral ook leuk om stiekem alvast bij elkaar te komen proeven.

Indonesische gehaktballetjes uit de Keuken Kampioen Battle
Indonesische gehaktballetjes uit de Keuken Kampioen Battle

Iedereen heeft weer een andere soort gehaktbal gemaakt, met elk zo een eigen verhaal, en stuk voor stuk heerlijk! Dus nu wordt het tijd voor jullie om je favoriete gehaktbal recept te gaan kiezen! Op de Facebookpagina van Keuken Kampioen kun je dan ook alle vier de recepten teruglezen en kun je thuis zelf de gehaktballen maken. Proef er op los met je familie en vrienden en breng daarna een stem uit! Onder de stemmers wordt er namelijk Bauknecht inbouw keukenapparaat verloot, ter waarde van 500 euro.

Een nieuwe keuken uitzoeken

Iedereen heeft het wel eens over zijn of haar droomkeuken.  Maar we willen allemaal het comfort en degelijk design voor een goede prijs!  Keuken Kampioen is dan de uitgesproken winkel hiervoor. De kwaliteit staat zeker boven het budgetsegment, maar je zit qua prijs nog duidelijk onder die van ‘design keukens’.  Omdat ik inmiddels alweer nieuwe inspiratie aan het opdoen ben voor mijn volgende keuken, was het ook heel leuk om een middagje bij Keuken Kampioen binnen te kijken en alvast wat nieuw wensen en eisen op mijn lijstje te noten.  En een mooie nieuwe keuken met keukeneiland was dan ook gauw gevonden 🙂 Daarnaast is het ook gewoon leuk om een keuken te komen kopen bij Keuken Kampioen. Terwijl je alle kastjes en apparatuur aan het bekijken bent, komen de adviseurs met warme worstenbroodjes op een schaal voorbij. Geweldig vind ik dat, want dan voel ik mij ook meteen thuis.

Indonesische gehaktballetjes uit de Keuken Kampioen Battle

Maar goed, terug naar de Keuken Kampioen Gehaktballen Battle en onze geweldige Indonesische gehaktballetjes met pindasaus. Dylan kan er niet vanaf blijven. En voor een complete maaltijd wok ik er vaak nog wat gekookte noedels of nasi bij. Balletjes erbij, pindasaus er overheen en happen maar. En tijdens de borrel serveer ik ze met een cocktailprikker en een bakje saus. Ik hoop dat jullie er net zo blij van gaan worden als ik!

En als deze Indonesische gehaktballetjes ook jullie grote favoriet zijn, breng dan hier een stem uit tijdens de Keuken Kampioen Gehaktballen Battle! En dan maak jij kans op een Bauknecht inbouwapparaat t.w.v. 500 euro, voor in jouw eigen keuken!  Stemmen kan tot en met 15 december 2016! (Winactie reeds afgelopen)

Heel veel succes!

Groetjes, Betty


Print

Recept: Indonesische gehaktballetjesmet pindasaus

Indonesische gehaktballetjes uit de Keuken Kampioen Battle
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als ik gevraagd wordt om mee te doen aan de Gehaktbal Battle van Keuken Kampioen, dan weet ik meteen dat ik deze Indonesische gehaktballetjes in de strijd ga gooien. Heerlijke zachte balletjes met gember, ketjap, kokos en sambal! Heerlijk met nasi, bami of als borrelhap te serveren

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Indonesische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 450 gr half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el seroendeng (pinda/kokosmix)
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper & zou,
  • olijfolie en/of boter

Voor de pindasaus:

  • 4 el pindakaas
  • Scheutje kokosmelk en/of water
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • grote koekenpan of braadpan
  • steelpannetje
  • garde

Instructions

  1. Pel de sjalotjes en snijd doormidden. Pel de knoflook en snijd de schil van de gember. Stop de sjalotjes, knoflook en gember in de keukenmachine en maal heel fijn.
  2. Stop het half-om-half gehakt in een mengkom en voeg het sjalot-knoflook-gember mengsel toe. Stop hier het ei, sambal, ketjap en seroendeng bij. Ris de koriander blaadjes van de takjes en voeg toe, samen met een snuf peper en beetje zout. Kneed het geheel goed door en vorm hier circa 20 gehakt balletjes van.
  3. Verhit een beetje olijfolie en/of boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Blijf regelmatig draaien  en schud de pan af en toe even door (pas op bakvet). Tussentijds kun je de koekenpan afdekken met een grote deksel, om goed door te laten garen. Na ongeveer 15 minuutjes bakken, zijn de Indonesische gehaktballetjes gaar. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan.
  4. De laatste stap is het bereiden van de pindasaus: Stop alle ingrediënten in de steelpan en breng al roerende aan de kook op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra beetje kokosmelk of water toe om de pindasaus dunner te maken.
  5. Je kunt de pindasaus apart serveren, maar je kunt ook de warme Indonesische gehaktballetjes toevoegen aan de saus en zo serveren. Net wat jij lekker vindt!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Indonesische gehaktballetjes uit de Keuken Kampioen Battle

Dit artikel betreft een samenwerking met Keuken Kampioen. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: foodbloggers, gehakt, gehaktbal, gember, Glutenvrij, Indonesische keuken, ketjap, ketjap manis, Keuken Kampioen, knoflook, kokos, koriander, pinda's, pindakaas, pindasaus, sambal, samenwerkingen, seroendeng, sjalotten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Alan & Pim’s Kiprestaurant in Scheveningen
Volgend bericht: Sinterklaastaart met witte chocoladeroom »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee