• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Sandwich met pindakaas en komkommer

Sandwich met pindakaas en komkommer

18 maart 2014 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Is het lunchtijd, maar heb je eigenlijk niet veel bijzonders in de koelkast liggen? Met een pot pindakaas en een komkommer kom je al een heel eind! Deze Sandwich met pindakaas en komkommer voert je even mee naar Indonesië. En zo maak je met bar weinig ingrediënten eigenlijk iets heel fantastisch!

Broodje Gado Gado

Gado Gado is een Indonesisch groente gerecht van gekookte, gestoomde of gewokte groenten en deze worden dan traditioneel geserveerd met pindasaus.  Nu heeft mijn Dylan een heerlijk broodje gemaakt, dat geïnspireerd is op dit gerecht.

sandwich met pindakaas en komkommer sandwich gado gado

Sandwich met pindakaas en komkommer voor kids

Deze sandwich met pindakaas en komkommer is heerlijk voor de lunch of als tussendoortje voor onderweg. Je krijgt er lekker veel energie van en hij vult ook nog eens goed. Ook geschikt voor kinderen, maar dan zou ik de sambal achterwege laten.

Print

Sandwich met Pindakaas en Komkommer

sandwich met pindakaas en komkommer
Print Recipe
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 2 (bruine) boterhammen, eventueel geroosterd,
  • 1–2 eetlepels pindakaas,
  • 1/2 theelepel sambal (Brandal),
  • gebakken uitjes (kant-en-klaar uit zak),
  • stukje komkommer

Extra:

  • optioneel: broodrooster  (om sneetjes brood eventueel te roosteren)
  • of optioneel: een panini gril om het broodje na afloop te roosteren, maar het hoeft niet.

 

 

Instructions

  1. Besmeer één boterham met pindakaas, en besmeer de andere dunnetjes met de sambal. Strooi wat gebakken uitjes op de pindakaas en druk aan.sandwich met pindakaas en komkommer sandwich gado gado
  2. Gebruik (eventueel) een kaasschaaf om dunne plakjes komkommer te snijden, en verdeel bovenop de gebakken uitjes. Leg hier de boterham met sambal bovenop en druk nogmaals goed aan. Neem een lekkere grote hap van je sandwich met pindakaas en komkommmer 🙂

Selamat makan (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

sandwich met pindakaas en komkommer sandwich gado gado

Category: Lunch recepten Tags: Indonesische keuken, komkommer, pindakaas, pittig, sambal, Sandwich, ui, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ei in een broodmandje (Eggs in a Basket)
Volgend bericht: Streekmolen krat (eerlijke-producten-thuis-gebracht) »

Lees Interacties

Reacties

  1. De smaak van Cécile

    21 maart 2014 om 11:50 am

    Zag hem op instagram dit broodje voorbij komen bij Sabine, heerlijk! Eet wel eens een broodje pindakaas met sambal en komkommer, maar die gebakken uitjes zijn echt een top toevoeging! Geef dat maar aan Dylan door ;)-

    Beantwoorden
  2. carola

    25 maart 2014 om 4:56 pm

    Ik heb deze heerlijke sandwich dit weekend gemaakt. Mijn vriend zat te smullen en ik natuurlijk ook. Zo simpel, lekker en niet helemaal ongezond.
    Bedankt dit heerlijk recept.

    Groeten,
    Carola

    Beantwoorden
  3. Suzanne

    25 mei 2016 om 12:43 pm

    Wow! Ik heb dit net gemaakt, wat onwijs lekker! <3

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in