• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Hutspot soep met gekarameliseerde ui

Hutspot soep met gekarameliseerde ui

6 januari 2019 Door Nanda Appelman 5 Reacties

Jump to Recipe

Als variatie op de winterse stamppot maakte ik voor deze Meatless Monday een hutspot soep met gekarameliseerde ui. En ja, zelfs wij als niet-stamppot liefhebbers schraapten onze soepkom uit hoor! Serveer dit gerecht als winterse, verwarmende, vegetarische maaltijdsoep.

Veganistische Hutspot soep

Deze hutspot soep kun je ook veganistisch maken door simpelweg de geitenkaasbolletjes weg te laten of te vervangen door veganistische, witte kaas. De rest van het gerecht is al veganistisch. 

recept hutspot soep met gekarameliseeerde ui © bettys kitchen

Stamppot variaties

Ondanks dat ik een traditionele Hollandse stamppot niet zo heel erg kan waarderen, vind ik het wel erg leuk om variaties hierop te vinden die ik wel lekker vind. En hopelijk jullie ook!

Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze pasta met boerenkool en gepofte kastanjes, Italiaanse stamppot met zoete aardappel en boerenkool quiche met cranberry compote. Aanraders voor als je eens wat anders wilt maken dan een klassieke stamppot! En check anders hier nog meer winterse soep recepten!


Print

Recept: Hutspot soep met gekarameliseerde ui

recept hutspot soep met gekarameliseeerde ui © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 3 reviews

Deze vegetarische hutspot soep is een een heerlijke winterse maaltijd soep. Lekker met geitenkaasbolletjes als topping.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten: 

  • 550 gram kruimige aardappels
  • 300 gram winterpenen
  • 4 witte uien
  • 100 gram geitenkaas bolletjes (weglaten indien vegan)
  • 2 el. sojaroom
  • 3 el. plantaardige olie
  • 1 el. agavesiroop
  • 5 takjes verse peterselie
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 1 el. mosterd
  • Zout en peper

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook. Schil de aardappels, spoel ze af en snij in grove stukken. Schraap de wortels, spoel ook af en snij de boven- en onderkant eraf. Snij in grove schijven. 
  2. Stop de aardappels en wortels in de pan, breng weer aan de kook en laat voor 18-20 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Ondertussen schil je de uien en snij in dunne ringen. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Schep de uienringen erin met een snufje zout. Laat zachtjes verwarmen, de ui moet niet bruin worden maar juist glazig en zacht. Zodra dat het geval is voeg je de agave siroop toe en roer je het mengsel goed door. Verwarm nog een paar minuten.
  4. Na de kooktijd van de aardappels en wortels prik je in de groenten om te kijken om ze goed gaar (dus: zacht) zijn. Giet het kookwater af. Breng 0.5 liter water aan de kook en voeg samen met het bouillonblokje, de blaadjes peterselie, mosterd en de soja room toe aan de aardappels en wortel. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je het tot een egale soep. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Serveer de hutspot soep met de gekarameliseerde ui en geitenkaasbolletjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Je kunt de hutspot soep prima enkele dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Warm op voor de lunch, de dag erna of nog eens voor diner later in de week!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hutspot soep met gekarameliseeerde ui © bettys kitchen

Category: Soep Recepten Tags: aardappels, geitenkaas, Nanda Appelman, stamppot, uien, vegan, vegetarisch, wortels

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gepofte Zoete Aardappel Ontbijt (video)
Volgend bericht: Low Carb Pancakes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stef van Pompoensoep.com

    7 januari 2019 om 2:40 pm

    Nanda:

    Je recept even op mijn todolijstje gezet 🙂

    Gezond en Gelukkig nieuwjaar gewenst, ook voor Betty, Dylan, Dochter, Vincent en alle lezers 🙂

    Warme groet,

    Stef

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 januari 2019 om 12:38 pm

      Hi Stef,
      heel erg bedankt en jij ook het beste voor 2019!
      Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  2. Ellen

    17 februari 2019 om 4:53 pm

    Erg apart maar verrassend lekkere soep! Ook lekker met soepballetjes

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 februari 2019 om 10:05 am

      Hi Ellen, dank je wel voor je bericht en leuk om te horen!

      Beantwoorden
  3. Cockie Schouten

    6 december 2019 om 7:32 pm

    Vandaag je recept van hutspotsoep gelezen vanwege dat ik op zoek ben naar een lekkere stevige winterse maaltijdsoep.
    Deze voldoet zo te zien wel aan mijn verwachtingen. Wat mij echter opvalt in het recept is dat je, nadat de aardappels en wortelen gaar gekookt zijn, je het heerlijke kookwater met al zijn verrukkelijke smaken (en vitamines) weggooit om er vervolgens water aan toe te voegen. Lijkt mij nogal onlogisch en tevens zonde van de smaken die je verloren laat gaan.
    Verder klinkt het recept erg goed en ga ik deze, met mijn eigen invulling zoals hierboven genoemd, zeker maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee