Print

Recept: Hutspot soep met gekarameliseerde ui

recept hutspot soep met gekarameliseeerde ui © bettys kitchen

5 from 1 reviews

Deze vegetarische hutspot soep is een een heerlijke winterse maaltijd soep. Lekker met geitenkaasbolletjes als topping.

Ingredients

Ingrediënten: 

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook. Schil de aardappels, spoel ze af en snij in grove stukken. Schraap de wortels, spoel ook af en snij de boven- en onderkant eraf. Snij in grove schijven. 
  2. Stop de aardappels en wortels in de pan, breng weer aan de kook en laat voor 18-20 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Ondertussen schil je de uien en snij in dunne ringen. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Schep de uienringen erin met een snufje zout. Laat zachtjes verwarmen, de ui moet niet bruin worden maar juist glazig en zacht. Zodra dat het geval is voeg je de agave siroop toe en roer je het mengsel goed door. Verwarm nog een paar minuten.
  4. Na de kooktijd van de aardappels en wortels prik je in de groenten om te kijken om ze goed gaar (dus: zacht) zijn. Giet het kookwater af. Breng 0.5 liter water aan de kook en voeg samen met het bouillonblokje, de blaadjes peterselie, mosterd en de soja room toe aan de aardappels en wortel. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je het tot een egale soep. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Serveer de hutspot soep met de gekarameliseerde ui en geitenkaasbolletjes eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Je kunt de hutspot soep prima enkele dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Warm op voor de lunch, de dag erna of nog eens voor diner later in de week!

Keywords: soep, hutspot, aardappels, vegetarisch, vegan,