• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Voorgerechten / Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

30 december 2014 Door Betina Oostveen Leave a Comment

(Sponsored) – Je bent ze waarschijnlijk wel vaker op verjaardagen of feestjes tegen gekomen, maar een Hollandse borrelplank met toastjes van Melba is onmisbaar in onze Nederlandse eetcultuur.

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wij Hollanders houden nou eenmaal van borrelen. Of het nou voor de Vrij-mi-bo is, woensdag namiddag als de kids vroeg uit school zijn, of op maandag avond om te vieren dat het weekend nog 4 maar nachtjes slapen weg is.  We pakken graag elk excuus aan voor een hapje en een drankje. En daar horen nou ook eenmaal toastjes bij. Ik laat je zien hoe je heel eenvoudig een Hollandse borrelplank met toastjes van Melba maakt.

De toastjes van Melba ken ik al heel mijn leven. Het merk bestaat immers 100 jaar, en ik kan mij geen verjaardag of borrel zonder meer indenken. Borrellen met toastjes van Melba is niet alleen heel retro, maar ook juist weer hip in een tijdperk dat samen delen en samen genieten juist weer voorop staat.  Voor nog meer  inspiratie en lekkere recepten met Melba toastjes,  check dan het online magazine van Melba.

How to Hollandse Borrelplank

Deze Hollandse borrelplank is eenvoudig te maken met slecht 1 doosje Melba toast. Deze bevat namelijk meerdere zakjes met elk 6 stuks toast verpakt.  De recepten zijn dan ook bedoeld als borrel of snack voor 6 personen (= totaal 30 toastjes)


Toastjes met pate en cranberry:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks),
  • 50 gram room pate,
  • 24 gedroogde cranberry’s.

Hoe maak je het?

Besmeer de Melba toastjes met de pate en garneer met de gedroogde cranberry’s. Het is juist de combinatie van hartig, zoet en zuur dat dit toastje zo lekker maakt.


Toastjes met eiersalade:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 2 eieren,
  • 1 volle eetlepel mayonaise,
  • snufje peper & zout,
  • snufje paprika poeder,
  • verse bieslook,
  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks).

Hoe maak je het?

Breng de eieren aan de kook in een steelpannetje, gedurende 10 minuten (hardgekookt). Giet af en laat ze goed schikken onder koud water. Pel de eieren en snijd in kleine blokjes (desnoods met behulp van een eiersnijder). Roer de blokjes ei los met de mayonaise en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat gesnipperde bieslook. Serveer de eiersalade op de Melba toastjes en garneer met wat extra bieslook.


Toastjes met zalm en creme fraiche:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks),
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 2 eetlepels creme fraiche,
  • verse bieslook.

Hoe maak je het?

Snijd de gerookte zalm in 6 repen. Drapeer op elk Melba toastje een reep gerookte zalm. Garneer vervolgens met een theelepel creme fraiche en een plukje verse bieslook. Dit is een klassieker voor de Hollandse Borrelplank met toastjes!


Toastjes met Camembert en appel:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 125 gram Camembert kaas,
  • 1 zakjes Melba toastjes (6 stuks),
  • 1 kleine zoetsappige appel, bijvoorbeel Golden Delicious of Royal Gala
  • (optioneel: een beetje citroensap, tegen verkleuren.)
  • 1 eetlepel honing.

Hoe maak je het?

Snijd de Camembert in 6 plakjes en beleg hier de Melba toastjes mee. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in 12 dunne plakjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. Verdeel de plakjes appel over de kaas en garneer/besprenkel met wat honing.


Toastjes met roomkaas en ham:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 pak Melba toastjes (6 stuks)
  • 1/2 pakje roomkaas of kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin) ,
  • 3 flinke plakken (Hollandse) ham,
  • 3 mini augurkjes.

Hoe maak je het?

Besmeer de Melba toastjes met de roomkaas of kruidenkaas. Snijd de plakken ham door de helft. Rol elk stuk ham op tot een soort roosje en beleg hiermee de toastjes. Snijd de augurken doormidden en plaats bovenop de ham. Ham en augurken zijn echte Hollandse smaakmakers.


Tot zover mijn interpretatie van een Hollandse borrelplank. Mocht jij nog een goede tip weten als aanvulling voor de Hollandse borrel, deel het dan met ons in de comments hieronder.

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: Appels, bieslook, camembert, cranberry, Crème fraiche, eieren, ham, Hollandse keuken, Kaas, Melba, roomkaas, roompate, samenwerkingen, toastjes, zalm

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « 10x Pancakes Recepten
Next Post: Reisblog West USA – Dag 21: Citadel Outlet Shops & Laguna Beach »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Kerst

voorgerechten voor kerst Recepten

Ga naar Kerst recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • 10x Voorgerechten voor Kerst
  • Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) 10x Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • 10x Bijgerechten voor Kerst

#Kerstontbijt

kerst ontbijtrecepten

Ga naar Kerst Ontbijt Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 18121109314046367 ✨STOOFPEERTJES TAART MET YOGHURT EN SPECULAAS✨
Zet jij tijdens de kerstdagen een feestelijk taartje op het menu? Sluit het kerstdiner af met deze semi-gezonde Stoofpeertjes taart met @optimel Griekse stijl yoghurt! Lekker gezond, want 0% vet en geen toegevoegde suikers! Maar wel lekker smakelijk door de speculaaskruiden! En hoe beter dan deze taart af te toppen dan met echte Hollandse stoofpeertjes!! Check ook mijn stories voor de bereiding en maak er een smakelijk en feestelijk Kerstfeest van!  Wat heb je nodig (8 pers.)
3 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
200 ml rode bessensap,
1 flinke eetlepel honing,
1 kaneelstokje,
2 steranijs.
5 blaadjes gelatine,
70 gram roomboter, gesmolten
150 gram speculaas koekjes,
2 eetlepels amandelschaafsel + extra
450 gram @Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas,
150 ml slagroom, stijfgeklopt.  Wat te doen?
Schil de peertjes en stoof op laag vuur gedurende 90 minuten in een pannetje met de bessensap, kaneel, kruidnagel en honing. Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht in tot deze een beetje stroperig wordt. 
Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn. Schep de kruimels door de boter en roer goed door. Vorm hiermee de bodem van de taart en zet in de koelkast om alvast uit te harden. Voeg een uitgeknepen blaadje gelatine toe aan het kookvocht. Llaat smelten, roer goed door en vervolgens afkoelen.
Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in blokken. Verwijder het klokhuis en steeltje. 
Smelt 4 blaadjes gelatine in een pannetje op laag vuur. Schep hier de @optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaas doorheen. Voeg tot slot de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel door. Schep de yoghurt vulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met de overgebleven twee stoofpeertjes, in plakken of partjes. Verwarm nog een keer het stoofvocht in een pannetje op laag vuur en giet dit over de Stoofpeertjes taart. Decoreer met extra geroosterd amandelschaafsel. .
#kerst #feestdagen #recept #optimelgrieksestijl #speculaas #stoofpeertjes
Instagram post 17886249046455891 ✨ETEN BIJ DE ZUSTERS IN MAARSSEN✨
Mag ik jullie even meenemen op tour naar een bijzondere ervaring nabij Utrecht? Bij @buitenplaatsdoornburgh  in Maarssen aan de Vecht stond voorheen een klooster. Nu vind je er @restaurantdezusters met flink wat nostalgie en een compleet verzorg diner of lunch met ingrediënten uit eigen tuin. Die foto van mij met de zeekoe is hier ook gemaakt en zo vind je er nog meer kunst exposities en meer. Een unieke plek voor een hapje eten en meteen een mooie dagbesteding. Zijn jullie hier al wel eens geweest? Check de review via de link in bio!
==> https://bettyskitchen.nl/de-zusters-in-maarssen/
#maarsen #utrechtfood @greetingsfromutrecht #instawalk #instameetdoornburgh #dezusters #klooster #foodie
Instagram post 17846301871815239 ✨ALL DAY BRUNCH IN UTRECHT✨ Het is echt grappig hoe verliefd ik soms naar eten kan kijken 🤣 Je bent een FOODIE in hart en nieren of niet. Maar als er één ding is waar je me sochtends sneller mijn bed mee uit krijgt, dan is het wel met een goed ontbijt. Ik wordt dus ook helemaal happy van restaurants met een all day brunch concept. Want, net als mijn dochter, ben ik dol op pancakes, wafels en meer. Gisteren streek ik weer even neer bij @thestreetfoodclub en zette even de smaakpapillen goed aan het werk met de Korean Kimchi waffels met krokante kip. Mijn absolute top voor een brunch of lunch in mijn stadsie. En door al die tropische kleuren en hoog palmboomgehalte ga je hier altijd weg met een smile op je gezicht. Ben jij er al wel eens geweest? En welk gerecht is jouw favoriet?
#utrecht #thestreetfoodclub #utrechtfood #alldaybrunch #cocktails #streetfood #kimchi #waffels #pancakeswithabs #reviewonline #restovlog
https://bettyskitchen.nl/the-streetfood-club-utrecht/
Instagram post 17867858989537940 ✨BEEF WELLINGTON✨
Hoewel de website bol staat van de kerstrecepten, wil ik jullie ook kennis laten maken met o.a. de Beef Wellington van @boersenboers .Daarmee kun je het je deze feestdagen bijzonder makkelijk, maar vooral smakelijk maken! Check de review op de website en plaats jouw bestelling nog op tijd voor de feestdagen!
#gekregen 
#kerstdiner #vlees #beefwellington #kerst ==> https://bettyskitchen.nl/beef-wellington-van-boers-boers/
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee