• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout wafels met banaan

Havermout wafels met banaan

11 juli 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wafels kun je op heel veel manieren maken. Probeer eens een keertje deze havermout wafels met banaan voor het ontbijt en je dag kan niet meer stuk! Lekker met vers fruit!

Volkoren Havermout Wafels met banaan maken

Mijn kids zijn dol op wafels eten en maken en deze komen dan ook geregeld op tafel tijdens de weekenden. Maar je kunt het beslag natuurlijk helemaal naar wens aanpassen en dus ook gerust gezonde(re) wafels maken. Een van onze favorieten zijn deze havermout wafels met banaan. Het is een glutenvrij beslag dus dient iets langer gebakken te worden, maar het resultaat zijn stevige wafels met een volle granen smaak. Deze volkoren wafels zijn lekker met vers fruit en eventueel een beetje stroop of poeder suiker er overheen.

recept havermout wafels met banaan © bettyskitchen.nl
recept havermout wafels met banaan © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere bakrecepten voor met de kids

Nu zijn deze volkoren havermout wafels met banaan een heerlijk begin van je (weekend)dag, maar samen met mijn kids maken we nog veel meer lekkere bakrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van baked oats met stroopwafels? Oeh la la! Maar we draaien onze hand ook niet om voor het maken van Koekjes met M&M’s of deze cruffins met Nutella voor het ontbijt. Naast wafels zijn de poffertjes ook alom vertegenwoordigd, dus probeer hun grote favoriet: speculoos poffertjes eens uit!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Print

Recept: Havermout wafels met banaan

recept havermout wafels met banaan © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het recept voor een heerlijke volkoren ontbijtwafel met havermout en banaan.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + 30 min. rusten
  • Cook Time: 20 – 25 min.
  • Total Time: < 1 uur
  • Yield: 6 – 8 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 225 gram (volkoren) havermout vlokken
  • 2 (rijpe) bananen (ca 200 gram)
  • 2 el. vanille suiker
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • snufje zout
  • 275 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 40 gram roomboter, gesmolten

Extra:

  • blender of foodprocessor (staafmixer kan ook)
  • wafelijzer
  • bakspray of olie voor invetten

Instructions

  1. Stop alle ingredienten samen in een blender of foodprocessor. Een hoge kan of mengkom + staafmixer werkt ook. Laat even goed door elkaar mixen en zet daarna 30 minuten apart voor rusten.
  2. Ondertussen kun je het wafelijzer even goed voorverwarmen (ca 5 minuten). Spray in met olie en schenk hier een portie van het het wafelbeslag op (bijv. circa 2 sauslepels). Bak de wafels goudbruin.
  3. Tip van betty: Open heel rustig het wafelijzer. Komen de platen makkelijk van elkaar dan is de wafel gaar, laat zonodig nog iets langer bakken.

eet smakelijk!

Notes

Wil je de wafels zachter van textuur maken? Vervang dan 100 gram van de havermout door gewone tarwebloem. Je kunt uiteraard ook havermeel gebruiken in dit recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept havermout wafels met banaan © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor volkoren havermout wafels met banaan wilt gaan maken.

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Ontbijt Recepten Tags: bakpoeder, bananen, eieren, Glutenvrij, havermout, kaneel, kidsproof, melk, Nederlandse keuken, ontbijt, roomboter, vanillesuiker, volkoren, wafels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Koreaanse Gebakken Aubergine (Gaji Bokkeum)
Volgend bericht: 15x Zomerse taart met fruit »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee