• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Cruffins met Nutella (video)

Cruffins met Nutella (video)

10 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Een lekkere croissant besmeert met Nutella klinkt je vast goed in de oren. Maar hoe vind je dan cruffins met Nutella klinken? Dat zijn croissant muffins met hazelnootpasta die je echt in een handomdraai op tafel zet. En ja, ook de (klein)kids kunnen prima dit recept maken!

Muffins van croissantdeeg maken

Jullie weten dat deze dame dol is op kant-en-klaar bladerdeeg of croissantdeeg uit het koelschap. Je zult het bij mij steevast in mijn koelkast aantreffen, want je kunt er zulke lekkere ontbijt recepten mee maken! Een cruffin is een food hybride waarbij je muffins van croissantdeeg gaat maken. Voordat je het deeg oprolt kun je het besmeren met bijvoorbeeld jam, boter & suiker, (room)kaas, of zelfs cruffins met Nutella maken! De cruffin is al jaren een grote favoriet in Amerika en het is een ‘broertje’ van de Cronut (croissant-donut) waar men gerust een halve dag in de rij gaat staan om er eentje te bemachtigen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik liever thuis deze croissant-muffins maak want die zijn kinderlijk makkelijk om te maken en staan supersnel op tafel!

recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl
recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl croissant muffins maken met nutella en hazelnoten pasta met chocolade

Nog meer recepten met croissant deeg

Vind je deze cruffins met Nutella een geslaagde creatie geworden? Dan moet je zeker ook eens dit variatie recept voor croissantmuffins met lemoncurd en ricotta uitproberen! Zo lekker fris van smaak! Eerder maakte ik ook als eens Croiffles klaar, dat zijn wafels gemaakt van croissantdeeg! En iets zegt me dat jij die ook een keertje wilt gaan proberen! Maar ga je liever voor hartig? Dan doen deze supersnelle mini worstenbroodjes met knakworst het ook altijd heel goed op tafel of tijdens een borrel! Geniet dus heerlijk van recepten met croissantdeeg!

  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl

Recept video: Cruffins met Nutella maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Cruffins met Nutella

recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een lekkere croissant besmeert met Nutella klinkt je vast goed in de oren. Maar hoe vind je dan cruffins met Nutella klinken? Dat zijn croissant muffins met hazelnootpasta die je echt in een handomdraai op tafel zet. En ja, ook de (klein)kids kunnen prima dit recept maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 12 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 150 gr Nutella
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 1 ei, geklutst
  • poedersuiker
  • eventuele chocolade strooisels

Extra:

  • muffintray 6 stuks
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin vormpjes in met bakspray en zet apart.
  2. Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke stukken (volg de stippellijntjes). Druk met je vingertoppen de schuinediagonale stippenlijn dicht.
  3. Verdeel de Nutella over de drie lappen en smeer evenredig uit. Bestrooi het midden met gehakte hazelnoten.
  4. Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunne stukken deeg krijgt.
  5. Twist de stukken een voor een met je vingers en leg tegelijkertijd in een rondje draaiende in de vormen. (zie video). Duw het uiteinde in het midden een beetje naar binnen.
  6. Bestrijk elke croissant muffin royaal met geklutst ei. Plaats de muffintray in het midden van de oven en bak de ‘cruffins’ gedurende 10-12 minuten gaar.
  7. Verplaats de bakvorm daarna naar een rooster en laat de cruffins een paar minuten afkoelen in de vorm. Lepel ze daarna er uit en plaats op een bord. Verdeel er eventueel nog een paar extra hazelnoten overheen of bestrooi eventueel met wat chocolade strooisels. Bestuif lichtjes met poedersuiker en serveer direct! (Want een beetje warm zijn ze het allerlekkerst!).

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: cruffins, croissant, muffin, nutella, bladerdeeg, croissantdeeg, hazelnoten, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl croissant muffins maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant muffins ofwel ‘Cruffins’ met Nutella wilt gaan maken!

croissant muffins maken met nutella

Category: Ontbijt Recepten Tags: chocolade, croissants, cruffins, food hybrids, hazelnoten, kidsproof, kookvideo, muffins, nutella, Pasen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta met avocado saus
Volgend bericht: Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee