Print

Recept: Havermout wafels met banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het recept voor een heerlijke volkoren ontbijtwafel met havermout en banaan.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + 30 min. rusten
  • Cook Time: 20 - 25 min.
  • Total Time: < 1 uur
  • Yield: 6 - 8 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 225 gram (volkoren) havermout vlokken
  • 2 (rijpe) bananen (ca 200 gram)
  • 2 el. vanille suiker
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • snufje zout
  • 275 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 40 gram roomboter, gesmolten

Extra:

  • blender of foodprocessor (staafmixer kan ook)
  • wafelijzer
  • bakspray of olie voor invetten

Instructions

  1. Stop alle ingredienten samen in een blender of foodprocessor. Een hoge kan of mengkom + staafmixer werkt ook. Laat even goed door elkaar mixen en zet daarna 30 minuten apart voor rusten.
  2. Ondertussen kun je het wafelijzer even goed voorverwarmen (ca 5 minuten). Spray in met olie en schenk hier een portie van het het wafelbeslag op (bijv. circa 2 sauslepels). Bak de wafels goudbruin.
  3. Tip van betty: Open heel rustig het wafelijzer. Komen de platen makkelijk van elkaar dan is de wafel gaar, laat zonodig nog iets langer bakken.

eet smakelijk!

Notes

Wil je de wafels zachter van textuur maken? Vervang dan 100 gram van de havermout door gewone tarwebloem. Je kunt uiteraard ook havermeel gebruiken in dit recept.