Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ik maakte er een receptvideo bij zodat iedereen kan zien hoe makkelijk je dus zelf koekjes kunt maken!
Robuuste koeken met havermout
Deze dame zeg graag haar tanden in een decadent koekje! Dat weten jullie ook maar al te goed natuurlijk! Deze plattelandskoeken noem ik ook wel ‘Country Cookies’, omdat het simpelweg robuuste koeken met havermout zijn. En ze bevatten een klein zuurtje van de cranberrys, maar zijn wel zoet en zacht van binnen. Dit zijn echt mijn favoriete najaarskoeken om tijdens koude en natte herfstdagen van te genieten! En het recept blijkt helemaal niet moeilijk ook. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie er van vinden, maar laat het zeker even weten in de comments onderaan deze post!
Nog meer koekjes recepten
Naast deze robuuste haverkoeken met cranberry heb ik natuurlijk nog veel meer lekkere koekjes recepten voor jullie online staan! Zo ben ik in het najaar helemaal fan van deze gevulde speculaas koeken ! Zeker zo rond de feestdagen! Onlangs kwamen deze macadamia koeken met een vleugje zeezout ook online! Maar bekijk ook eens de receptvideo voor deze Red Velvet Cookies met witte chocolade! Mijn dochter is overigens helemaal fan van deze koekjes met M&Ms, die zijn weer heel leuk om met kids te maken! Dat wordt nog eens extra lekker genieten van koeken!
Recept video: Haverkoeken met cranberry
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Haverkoeken met cranberry
Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ze zijn nog een beetje zacht van binnen en hebben een heerlijke bite van de cranberry, havervlokken en amandelen!.
- Yield: 8 stuks 1x
- Category: Koekjes
- Method: bakken
- Cuisine: Britse keuken
Ingredients
- 75 gram gedroogde cranberry’s
- 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 65 gram fijne suiker
- 50 gram lichtbruine basterd suiker
- 1 theelepel vanile extract
- 1 ei
- 3 eetlepels appelmoes (of melk)
- 60 gram zelfrijzend bakmeel *
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl maizena
- 130 gram grove (!) havermout
- 50 gram bruine amandelen, grof gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stop de cranberries in een kommetje. Giet hier kokend heet water op en laat minstens 10 minuten wellen.
- Met behulp van de keukenmixer met garde, klop je ondertussen de roomboter, fijne suiker en basterdsuiker helemaal romig gedurende een paar minuten.
- Voeg vervolgens de vanille en het ei toe en klop op middelmatige snelheid door tot dit goed opgenomen is. Voeg tot slot ook de appelmoes toe en laat opnemen.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en maizena. Voeg dit toe aan de mixer en meng tot een egaal beslag.
- Giet ondertussen de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje.
- Zet de mixer uit en roer de havermout, cranberries en amandelen goed door het beslag. Let op het is vrij stevig. Je kunt ook een deeghaak op de mixer plaatsen en het hiermee mengen.
- Gebruik een ijsscoop om 8 bollen deeg evenwijdig (desnoods in 2x 4) op de bakplaat te zetten. Bak de haverkoeken gedurende 12 minuten in de oven.
- Haal daarna eventje uit de oven (let op! ovendeur meteen dicht!) en plet de koeken een beetje met een houten spatel. PLaats daarna terug in de oven om een extra 3 minuten te bakken.
- Laat de haverkoeken daarna 5-10 minuten op de bakplaat koelen en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen!
Eet smakelijk!
Groetjes Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze robuuste haverkoeken met cranberry gaat maken.
Geef een reactie