• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Hartige taart met vis (Fish Pie)

Hartige taart met vis (Fish Pie)

7 december 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Zet eens een hartige taart op het (kerst)menu! Deze Britse Fish Pie is een prachtige dikke hartige taart met vis en een romige vulling met doperwtjes, wortel en aardappels. Dit is een echte smeuïge winterse taart om te delen met het gezin maar ook bijzonder leuk om te maken! Tot het moment van aansnijden is het echt een verrassing wat je binnen aantreft namelijk!

Een hartige vistaart maken

Als er een ding is dat ik steevast bij Harrods in Londen haal, dan zijn het wel ‘meat pies‘. Kleine hartige taartjes met gesloten bovenkant en met een vleesvulling. Ik weet dat deze er ook zijn met een vulling van zachtgegaarde vis. Met het oog op de feestdagen besloot ik dan ook om een gesloten hartige taart met vis te maken. Puur om jullie te inspireren met een bijzonder gerecht met vis. Enne, die taart ziet er ook nog eens mooi uit op tafel! In deze Fish Pie gebruik ik mijn gouden driehoek van wortel, doperwtjes en aardappels die in veel ovenschotels terugkomen. Het zijn groenten die wij namelijk standaard in huis hebben en die beide kinderen ook graag eten. Maar je ziet deze combinatie ook terug bij het maken van deze shepherds pie met lamsvlees, maar is ook lekker in deze cottage pie met rundergehakt! Ja die Britten weten wel hoe je een geweldige ovenschotel maakt!

In Engeland is men tevens dol op gefrituurde vis en friet. Deze Fish ‘n Chips zijn inmiddels wereldwijd bekend en geliefd en maak je ook eenvoudig zelf klaar.

recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl

Verschil Hartige taart en Quiche

Weet jij wat het verschil is tussen een hartige taart of quiche? In dit blogartikel leg ik dat even haarfijn uit en dan begrijp je meteen waarom dit geen quiche met kabeljauw genoemd kan worden. Neemt niet weg dat dit recept een heel fijne is om van te smullen! Voor de vulling maak ik een soort bechamelsaus van room, bloem, slagroom en bouillon. Het is een lekkere dikke romige saus die de vis en groenten lekker bij elkaar brengt en elke hap zacht op de tong maakt. Misschien ben je nog op zoek naar een bijzonder recept met vis voor de feestdagen? dan gaat deze hartige taart met vis het uitstekend doen! Serveer de Fish Pie als hoofdgerecht met een kleine groene salade erbij! Ook lekker als aperitief of hoofdgerecht voor de feestdagen: een hartige taart met zalm en prei, waar iedereen een puntje van krijgt. Krijgen jullie ook zo’n zin in Kerst?

recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Hartige taart met vis (Fish Pie)

recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gr kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes.
  • 200 gr wortel, in kleine blokjes
  • 200 gr doperwtjes
  • 500 ml kruidenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 250 ml slagroom
  • 3 bosuien, in dunne ringen
  • 75 gr roomboter
  • 75 gr bloem
  • 1 biologische citroen (rasp & sap)
  • 5 gr dille (of peterselie), fijngehakt
  • 10 plakjes ‘hartige taartdeeg’ (diepvries)
  • 1 ei
  • olijfolie

Extra:

  • 2 kleine kookpannetjes met deksel
  • bolzeef
  • deegroller
  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • appelboor

Instructions

  1. Verwarm een scheutje olie in een kleine kookpan en bak hierin de blokjes wortel en aardappel gedurende 5 minuten op medium hoog vuur aan. Voeg de doperwten, samen met de bouillon en laurierblad toe en breng aan de kook gedurende 20 minuten. Giet daarna de groenten af, maar vang de bouillon op. Verwijder het laurierblad en laat beiden afkoelen.
  2. Ondertussen snijd je de kabeljauw in stukken van 2 -3 cm. Stop de kabeljauw in een separaat kookpannetje en giet hier de slagroom bij. Verwarm de room en laat de vis 5 minuten zachtjes mee koken. Giet de vis af door de bolzeef maar vang de room op. Laat beiden afkoelen.
  3. Nu dien je een 50-50 mengsel van room en bouillon te maken. Dus bij ca 250 ml slagroom giet je 250 ml bouillon. Roer het geheel goed door elkaar en laat volledig afkoelen. De rest van de bouillon heb je niet meer benodigd – is wel lekker om uit een kopje op te drinken overigens!
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier. Haal nu tevens de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer en laat in de volgende 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  5. Verwarm in het kookpannetje deze keer de roomboter. Wacht tot deze gesmolten is en voeg de bloem toe. Je maakt nu een ‘roux’ door deze twee tot een papje te roeren terwijl het rustig aanbakt gedurende 2-3 minuten. Let op! je roux dient niet te bruin te bakken!
  6. Blus de roux af met de afgekoelde (!) bouillon & slagroommengsel. Breng het geheel nu aan de kook en laat een paar minuten doorkoken tot het begint in te dikken. Zet dan het vuur uit. Daarna breng je de roomsaus op smaak met sap & rasp van de citroen en voeg je ook de fijngehakte dille (of peterselie) toe. Proef de vulling en breng eventueel op smaak met peper en zout. Tot slot roer je de gare groenten en vis door deze saus.
  7. Leg 6 plakken hartige taartdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die een paar cm groter is dan de springvorm. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en vorm een kleine opstaande rand. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
  8. Schep nu de visvulling op de bodem en strijk glad met een lepel. Leg de overige 4 lapjes hartige taart deeg op elkaar en rol ook deze uit tot een lap groot genoeg om de Fish Pie mee af te dekken. Druk met de appelboor een gaatje in het midden van de Fish Pie zodat de warmte kan ontsnappen. Kwast de bovenkant in met een geklutst ei en bak de taart gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant dient goudbruin te zijn gekleurd. Serveer direct en geef er eventueel nog een kleine groene salade bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige taart met vis © bettyskitchen.nl Britse FISH PIE

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor hartige taart met vis – ook wel een Fish Pie genoemd.

Britse Fish Pie maken

Category: Vis Recepten Tags: aardappels, bladerdeeg, bloem, bosuien, bouillon, Britse keuken, citroen, dille, doperwten, hartige taart, Herfst, hoofdgerechten, kabeljauw, mosterd, roux, slagroom, Vis, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige Banketletter met gehakt
Volgend bericht: Kalkoenvulling maken (Turkey Stuffing) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee