• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Hartige Banketletter met gehakt

Hartige Banketletter met gehakt

2 december 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaas viering? Deze hartige banketletter met gehakt is een echte aanrader. Het is een hartige banketstaaf, ook wel saucijzenletter maar lekker op smaak gebracht met speculaaskruiden en meer! Deze wil jij ook op tafel gaan zetten!

Indische gehaktstaaf in bladerdeeg

Dit is een recept dat al werkelijk een jaartje op de plank ligt. Op 6 december (vorig jaar) hadden wij een sinterklaas diner met opa en oma en ik besloot om een hartige banketletter met gehakt als hoofdgerecht te maken. Dit was een welkome afwisseling op een dag die anders veelal in het teken van zoete Sinterklaas recepten staat. Het is met recht een feestdagen recept want het lijkt een beetje op saucijzenbroodjes maken, maar deze gehaktstaaf heeft wat lekkere Indische smaakmakers die het eigenlijk compleet anders maken! Omdat het voor Sinterklaas is mogen we de speculaaskruiden natuurlijk ook niet vergeten en dat maakt dit des te meer een soort Indische gehaktstaaf in bladerdeeg. Echt een verrukkelijk recept. Check hier sowieso 20x Sinterklaas recepten om van te smullen!

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl

Hartige banketletter met gehakt maken

Het resultaat is dus een hele grote worst in bladerdeeg. Met een beetje zoet en pit! Als je hier van houdt dan zijn deze Indonesische gehaktballetjes ook zeer zeker een aanrader! Wij aten deze hartige banketletter met gehakt als hoofdgerecht tijdens ons sinterklaas diner. Het is echt een geweldig hartig Sinterklaas recept en blikvanger op tafel tijdens pakjes avond! Begin met een lekkere groentesoep vooraf. Serveer daarna deze gehaktstaaf als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat in de oven gebakken groenten. Tip: Ozosnel wordt nogal jaloers van deze geglaceerde wortels met honing! En sluit de avond af met deze pepernoten tiramisu of #kidsproof tiramisu zonder ei en alcohol (maar dan kruidnoten in plaats van lange vingers). Succes verzekerd kan ik je zeggen want de hele familie heeft hier van genoten! En daarna natuurlijk lekker kadootjes open maken!


Print

Recept: Hartige Banketletter met gehakt

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaas viering? Deze hartige banketletter met gehakt is een echte aanrader. Het is een hartige banketstaaf, ook wel saucijzenletter maar lekker op smaak gebracht met speculaaskruiden en meer! Deze wil jij ook op tafel gaan zetten!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 sneetjes (oud) witbrood
  • 150 ml melk
  • 500 gr (half-om-half) gehakt
  • 2 eieren
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl sambal
  • 0.5 tl zout
  • flinke snuf vers gemalen peper
  • 1 witte ui 
  • 2 el sesamzaadjes
  • vel bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Snijd de korstjes van het brood af, deze heb je niet nodig. Leg het brood in een kommetje en giet hier de melk over. Laat een paar minuten weken.
  2. Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Leg hier de plakjes bladerdeeg met de ‘bloem’ kant onderop. Trek overal de velletjes er vanaf. Bevochtig de randen van de vierkantjes met wat water. Leg 4 lapjes deeg, steed 1 cm overlappend, over elkaar in een lange strook. Leg hier nog zo’n strook, 1 cm overlappend, aan vast. Je hebt nu een rechthoek van 2x 4 bladerdeeg vierkantjes.
  3. Stop het gehakt in een mengkom met 1 ei, ketjap, de speculaaskruiden, sambal, zout en peper.
  4. Pel de ui en rasp deze fijn. Je hebt ongeveer 3 eetlepels nodige (ca 40 gram). Voeg toe aan het gehakt.
  5. Knijp het brood een beetje uit om overtollige melk te verwijderen en stop bij het gehakt. Kneed het geheel heel goed door elkaar en vorm een lange rol van het gehak langs de lange zijde van deeglap. Let op dat je zo’n 2 cm aan beide uiteinden vrij laat ivm dichtvouwen.
  6. Rol de het gehakt op in het deeg en druk de uiteinden dicht. Til het vel bakpapier op en plaats op een oven bakplaat. Vorm nu de gehaktstaaf met je handen tot een S vorm. 
  7. Kluts het overgebleven ei en bestrijk hiermee de banketletter. Strooi er tot slot de sesamzaadjes overheen en schuif de bakplaat in de oven. Bak de hartige banketletter gedurende 50 minuten af. Laat hierna 5 minuten afkoelen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor deze hartige banketletter met gehakt wilt gaan maken. Fijne Sinterklaas viering in ieder geval!

Category: Vlees Recepten Tags: bladerdeeg, gehakt, hoofdgerechten, ketjap, melk, sambal, sesamzaad, Sinterklaas, speculaaskruiden, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20x Recepten voor zelf brood deeg maken
Volgend bericht: Sinterklaas Cake met kruidnoten (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in