• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Hartige Kaas Taart

Hartige Kaas Taart

23 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij ook zo’n enorme liefhebber van kaas? Dan moet je deze hartige kaas taart eens proberen!. Dit is een verrukkelijke Italiaanse hart ige taart met roerbakgroenten, ricotta, mozzarella en pecorino kaas. Dit belooft een zeer rijke maar oh zo smaakvolle taart te worden die ideaal is voor de lunch of een licht diner.

Italiaanse kaas taart maken

In Italie is men dol op kaas! Niet voor niets komen hier de lekkerste kaassoorten vandaan en bestrooien, bakken en gratineren we hier onze gerechten rijkelijk mee. Ik bedacht me om een een aantal Italiaanse kazen samen te voegen in 1 gerecht en besloot hier een rijkgevulde quiche of eigenlijk hartige taart van te maken. Deze Italiaanse kaas taart is niet allen een lekker zomerse maaltijd maar ook ideaal voor feestjes of voor op een borrel. Check hier ook 15x Quiche en hartige taart recepten op een rijtje.

recept hartige kaas taart © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met veel kaas

We love kaas! Kaas is DE voornaamste reden dat ik niet 100% vegan kan worden! Maar voor de liefhebbers heb ik ook dit Vierkazen Quiche met port en rode uien recept om verliefd op te worden. Hou je van pasta met lekker veel kaas? Ga dan aan de slag met deze driekazen pasta met salie! En ook op de pizza doet bijvoorbeeld een grote burrata heel goed zijn werk! Oeh la la! Op de wat koudere avonden kun je lekker smullen van deze preistamppot met drie kazen en mosterd jus! Hoe dan ook: bij Betty’s Kitchen zit je zeker goed voor lekkere recepten met veel kaas!


Print

Recept: Hartige Kaas Taart

recept hartige kaas taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij ook zo’n enorme liefhebber van kaas? Dan moet je deze hartige kaas taart eens proberen! Dit is een verrukkelijke Italiaanse hartige taart met roerbakgroenten, ricotta, mozzarella en pecorino kaas. Ideaal voor de lunch of een licht diner en lekker met een groene salade erbij.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hartige taart
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 velletjes diepvries bladerdeeg, ontdooit
  • 400 gr gesneden Italiaanse roerbak groente
  • 500 gr ricotta
  • 1 bol mozzarella (ca 125 gram)
  • 3 eieren
  • 100 gr pecorino kaas, geraspt
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • Zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • ronde springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjespan
  • deegroller

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Verwarm de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de roerbakgroenten zacht gedurdende 4-5 minuten. Breng op smaak met zout & peper en de helft van de Italiaanse kruidenmix. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen. 
  3. Leg de vellen bladerdeeg over elkaar en rol met de deegroller uit tot een lap groter dan de springvorm. Bekleed de springvorm met het deeg en vorm een opstaande rand.
  4. Roer in een ruime kom de ricotta los met een vork of garde. Hak de mozzarella in blokjes en voeg deze toe aan de ricotta. 
  5. Klop nu 1 voor 1 de eieren door de kaas. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
  6. Tot slot roer je tevens de geraspte pecorino er doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en de overgebleven Italiaanse kruidenmix. 
  7. Verdeel de roerbak groenten over het bladerdeeg en schep hier de kaasvulling op. Schuif de hartige kaas taart in de oven en bak hem gedurende 45 minuten gaar. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens de rand te verwijderen.
  8. Serveer de hartige kaas taart het liefste lauwwarm. Maar helemaal afgekoeld of zelfs na een nachtje in de koelkast is hij ook heerlijk als (take away) lunch.

Bon Appetit! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit recept ook maken met een portie hartig taart deeg (soort zanddeeg). Deze is minder vet dan bladerdeeg en geeft een heerlijke krokante korst.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige kaas taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse hartige kaas taart wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Voorgerechten Tags: basilicum, bladerdeeg, eieren, hartige taart, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, mozzarella, oregano, pecorino, ricotta, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Black Russian vs White Russian cocktail
Volgend bericht: Zelf Kruidenboter maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee