Zoals de meeste vrouwen, ben ik dol op chocolade! Deze bonbons met rode peper hebben een fudgeachtige bite en zijn natuurlijk bedoeld om mijn ‘Valentijn’ in vuur en vlam te zetten!
Een website cadeau gekregen voor Valentijn
Wat is dit spannend! Mijn allereerste recept op deze site! Vandaag heb ik namelijk een website cadeau gekregen voor Valentijn. Dylan vond dat ik mijn beste recepten maar moest gaan bundelen en opslaan op de digitale manier. En omdat het vandaag Valentijnsdag is, ging ik aan de slag met deze bonbons met rode peper voor Dylan. Ik heb besloten om ze ‘Brandende Liefde’ te noemen. En het wordt meteen het eerste recept op dit online receptenboek van mij.
Want wist je dat chilipepers ook lustopwekkend kunnen zijn? En dan heb ik het nog niet eens over wat chocolade met je doet… Dus schroom niet om dit als toetje op tafel te zetten tijdens een romantische avond. Check hier nog veel meer recepten voor Valentijnsdag!
Je kunt deze bonbons met rode peper nog het beste vergelijken met kleine blokjes chocolade fudge. Maar dan met een pittige peper smaak. Ik heb overigens alleen het ‘rode’ vruchtvlees van de rode peper gebruikt en het steeltje en zaadjes weggegooid.
Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)
- Prep Time: 10 minutes
- Total Time: 5 hours 10 minutes
- Yield: 30 stuks 1x
- Category: Tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 500 + 100 gram pure chocolade,
- 5 eetlepels slagroom,
- 100 gram roomboter,
- 2 eetlepels Amaretto of Tia Maria likeur,
- 1 theelepel gemalen peper,
- 1 eetlepel rode peper (heel fijn gesneden).
Instructions
- Bekleed een kleine vierkante vorm (max. 25cm breed) met bakpapier. Breek chocolade in stukjes. Verwarm 500 gram chocolade + de slagroom au-bain marie.
- Snijd de boter in stukjes en roer ze door de warme chocolade massa tot een glad geheel. Laat de massa niet te heet worden. Meng de likeur, gemalen peper en rode pepers door de chocolade.
- Schep de chocolade in de vorm en laat door en door afkoelen en opstijven. Stort de stijve chocolade massa op een snijplank en snijd in blokjes.
- Verwarm de overgebleven 100 gram chocolade au-bain-marie, en doop één kant van de blokjes in de gesmolten chocolade. Laat daarna deze bonbons met rode peper goed opdrogen.
Fijne Valentijnsdag!
Groetjes, Betty
Iris
Oh, wat zien deze bonbons er heerlijk uit. Zeker het proberen waard om te maken.
Betty's Kitchen
Hi Iris, ze zijn heerlijk! En de pepers geven ook een verrassende kick! Ik heb me echt moeten inhouden om niet te snoepen tijdens het afkoelen, Maar zo nu en dan verdwenen er toch wat blokjes bij het in chocolade dopen.
Iris
Ik vind die pure chocolade van Lindt met chilipeper ook zo heerlijk. Deze bonbons deden mij hieraan denken. Ik heb even op jouw blog gekeken, erg lekkere recepten.
Betty's Kitchen
Dank je wel, en ja Lindt heeft echt heerlijke chocolade: ik heb laatst doosjes en zakje meegenomen van een vliegveld: de helft was al op voor ik geland was 🙂
Arja
Wat een mooi begin was dat, het is een loeilekkere combinatie, succes verzekerd.
Heb je ook al eens chocolade (cacao) in een stoof gerecht gemaakt? smullen