• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

14 februari 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Zoals de meeste vrouwen, ben ik dol op chocolade! Deze bonbons met rode peper hebben een fudgeachtige bite en zijn natuurlijk bedoeld om mijn ‘Valentijn’ in vuur en vlam te zetten!

Een website cadeau gekregen voor Valentijn

Wat is dit spannend! Mijn allereerste recept op deze site! Vandaag heb ik namelijk een website cadeau gekregen voor Valentijn. Dylan vond dat ik mijn beste recepten maar moest gaan bundelen en opslaan op de digitale manier. En omdat het vandaag Valentijnsdag is, ging ik aan de slag met deze bonbons met rode peper voor Dylan. Ik heb besloten om ze ‘Brandende Liefde’ te noemen. En het wordt meteen het eerste recept op dit online receptenboek van mij.

bonbons met rode peper brandende liefde valentijnsdag

Want wist je dat chilipepers ook lustopwekkend kunnen zijn? En dan heb ik het nog niet eens over wat chocolade met je doet… Dus schroom niet om dit als toetje op tafel te zetten tijdens een romantische avond. Check hier nog veel meer recepten voor Valentijnsdag!

Je kunt deze bonbons met rode peper nog het beste vergelijken met kleine blokjes chocolade fudge. Maar dan met een pittige peper smaak. Ik heb overigens alleen het ‘rode’  vruchtvlees van de rode peper gebruikt en het steeltje en zaadjes weggegooid.


Print

Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

bonbons met rode peper
Print Recipe
  • Prep Time: 10 minutes
  • Total Time: 5 hours 10 minutes
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 + 100 gram pure chocolade,
  • 5 eetlepels slagroom,
  • 100 gram roomboter,
  • 2 eetlepels Amaretto of  Tia Maria likeur,
  • 1 theelepel gemalen peper,
  • 1 eetlepel rode peper (heel fijn gesneden).

 

Instructions

  1. Bekleed een kleine vierkante vorm (max. 25cm breed) met bakpapier.  Breek chocolade in stukjes.  Verwarm 500 gram chocolade + de slagroom au-bain marie.
  2. Snijd de boter in stukjes en roer ze door de warme chocolade massa tot een glad geheel. Laat de massa niet te heet worden.  Meng de likeur, gemalen peper en rode pepers door de chocolade.
  3. Schep de chocolade in de vorm en laat door en door afkoelen en opstijven.  Stort de stijve chocolade massa op een snijplank en snijd in blokjes.
  4. Verwarm de overgebleven 100 gram chocolade au-bain-marie, en doop één kant van de blokjes in de gesmolten chocolade. Laat daarna deze bonbons met rode peper goed opdrogen.

Fijne Valentijnsdag!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

bonbons met rode peper brandende liefde valentijnsdag

Category: Bakrecepten Tags: alcohol, amaretto, chocolade, Glutenvrij, pittig, recept, rode peper, roomboter, slagroom, tia maria, tussendoortjes, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Betty’s Food Bucket List
Volgend bericht: Pita sa sirom (Sirnica) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris

    17 april 2013 om 2:02 pm

    Oh, wat zien deze bonbons er heerlijk uit. Zeker het proberen waard om te maken.

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      17 april 2013 om 2:07 pm

      Hi Iris, ze zijn heerlijk! En de pepers geven ook een verrassende kick! Ik heb me echt moeten inhouden om niet te snoepen tijdens het afkoelen, Maar zo nu en dan verdwenen er toch wat blokjes bij het in chocolade dopen.

      Beantwoorden
  2. Iris

    17 april 2013 om 2:13 pm

    Ik vind die pure chocolade van Lindt met chilipeper ook zo heerlijk. Deze bonbons deden mij hieraan denken. Ik heb even op jouw blog gekeken, erg lekkere recepten.

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      17 april 2013 om 2:16 pm

      Dank je wel, en ja Lindt heeft echt heerlijke chocolade: ik heb laatst doosjes en zakje meegenomen van een vliegveld: de helft was al op voor ik geland was 🙂

      Beantwoorden
  3. Arja

    14 februari 2017 om 10:29 pm

    Wat een mooi begin was dat, het is een loeilekkere combinatie, succes verzekerd.
    Heb je ook al eens chocolade (cacao) in een stoof gerecht gemaakt? smullen

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee