• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Mini Pizza’s maken (glutenvrij)

Mini Pizza’s maken (glutenvrij)

21 december 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.

Deze glutenvrije mini pizza’s zijn lekker knapperig en je eet ze zo uit de hand. Voor de liefhebber maakte ik zelfs 3 variaties, maar je kunt natuurlijk zelf ook de nodige ingrediënten toevoegen of vervangen. Glaasje wijn erbij en lekker genieten tijdens kerst of Oud & Nieuw.

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie

Soezie bakmixen voor de thuisbakker

Sinds kort heb ik een broodbakmachine in huis en dan wordt brooddeeg of pizzadeeg maken een peuleschil. Bij Soezie vind je dan ook een groot assortiment producten voor thuisbakkers, zoals broodmixen, granendeeg, pizzadeeg mixen, maar ook gebak- en dessertmixen.  Qua garnering, zoals noten, en andere decoratie voor broden en taarten, vind je hier ook genoeg lekkers terug. Als je tijdens de feestdagen lekker aan het bakken wilt slaan, dan is Soezie in ieder geval een handig webadres voor al je bakingrediënten en recepten! En het mooiste is nog wel, dat alle All-in-broodmixen en Original-meelsoorten van Soezie alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.

Soezie heeft ook een assortiment glutenvrije producten. Daar wilde ik natuurlijk heel graag mee experimenteren. Het resultaat was dit glutenvrije pizzadeeg, dat ondanks de (in eerste instantie) korrelige structuur, toch ideaal voor uitrollen bleek. Ideaal om mini pizza’s van te maken! Het glutenvrije pizzadeeg bestaat uit o.a. rijstmeel, aardappelzetmeel en tapiocameel. En 1 pak van 400 gram is genoeg voor 2 grote pizza’s of zo’n 18 mini pizza’s.

P.S. Als je geen glutenintolerantie of coeliake hebt, kun je dit recept ook prima maken met gewoon pizza deeg!

Print

Recept: Glutenvrije mini pizza’s maken:

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie
Print Recipe

Ik kan elke week pizza eten. Het liefst zelfgemaakt, en lekker vers. En met de feestdagen in aantocht leek het me leuk om eens mini pizza’s te maken. Een eenvoudig voorafje of borrelhapje en je kunt natuurlijk volop variëren met beleg.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 18 stuks 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale

INGREDIËNTEN MINI PIZZA’S:

  • 250 ml lauwwarm water,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel zout,
  • 400 gram glutenvrij pizzadeeg van Soezie,
  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram).

INGREDIËNTEN TOPPING: 

  • 8 eetlepels verse tomatensaus, of ‘passata’,
  • 1 bolletje mozzarella, in piepkleine stukken gescheurd,
  • 1/2 rode ui, in gehalveerde ringen,
  • 1/2 courgette in dunne plakjes,
  • Klein handje magere spekreepjes,
  • Klein handje tonijn uit blik, uitgeknepen,
  • 2–3 takjes tijm,
  • Vers gemalen peper,
  • Olijfolie.

EXTRA:

  • Broodbakmachine, (voor met de hand kneden: volg de instructies op de verpakking)
  • Oven,
  • Ovenplaat, bekleed met bakpapier,
  • Extra bakpapier,
  • Deegroller,
  • Breed glas of uitsteekring.

Instructions

  • Maak als eerste het pizzadeeg in de broodbakmachine. Heb je deze niet volg dan de instructies op de verpakking of klik hier voor een algemene beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken en de toppings vast klein te snijden.
  • Verwarm vervolgens de oven voor op 210 graden (190 hete lucht). Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol hier het glutenvrije deeg uit tot 0.5 cm dikte. Steek met een glas of uitsteekring hier mini pizza’s uit. Leg deze op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Extra handeling voor glutenvrij deeg: Kwast de bodems in met een beetje olijfolie en bak deze alvast voor in de oven, gedurende 10 minuten. (Met ‘normaal’ pizzadeeg hoeft dit niet, en bak je de mini pizza’s compleet af in 12-15 minuten).
  • Beleg vervolgens de bodems elk met 1/2 uitgesmeerde eetlepel tomatensaus en verdeel hier de mozzarella overheen. Beleg 6 mini pizza’s met de magere spekreepjes. Beleg 6 mini pizza’s met de tonijn en rode ui. En beleg nog eens 6 mini pizza’s met 2 plakjes courgette en ui. Ris de tijm van de takjes en strooi over de mini pizza’s. Bak ze af in de oven gedurende 10 minuten.
  • Zo simpel is mini pizza’s maken dus. Stap 1 t/m 3 kun je zelfs de dag van tevoren voorbereiden. Zodat je tijdens je feestje alleen even hoeft te beleggen en af te bakken. Breng op het einde alleen nog even op smaak met een snufje peper en geniet!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Hele fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

mini pizza's maken met glutenvrij pizzadeeg Soezie

Dit artikel betreft een samenwerking met Soezie. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Glutenvrije Recepten, Pizza Recepten, Voorgerechten Tags: borrel, Glutenvrij, samenwerkingen, Soezie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas
Volgend bericht: Charlie’s Rotterdam (Pathé Schouwburgplein) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in