Voor wie geen genoegen kan krijgen van het witte goud, heb ik hier een overheerlijk recept voor gestoomde witte asperges met kruidendressing! Zeker nu het asperge seizoen alweer bijna ten einde loopt, moeten we vooral nog even genieten van asperges!
Witte asperges stomen
De witte asperges zijn ideaal om te stomen en zo behoud je ook zo veel mogelijk vitamines. De kruidendressing is lekker fris en zuur en smaakt heerlijk bij de soms bittere witte asperge. Top het geheel af met stukjes ei en je hebt een geweldige lowcarb en zelfs glutenvrije maaltijd. Maar bovenal gewoon heel lekker asperge recept!
Wist je dat asperges super gezond zijn en zelfs bijdragen aan het afvallen? Check hier een aantal gezondheidsvoordelen van asperges op een rijtje!
Gestoomde witte asperges maken
Ik serveer deze gestoomde witte asperges met kruidendressing het liefst als vegetarische en lichte maaltijd voor de lunch. Of serveer deze witte asperges met kruidendressing als bijgerecht voor de avond maaltijd, met bijvoorbeeld een stukjes gebakken zalm en gekookte aardappels. Geniet er in ieder geval van, zo lang het nog kan! Check hier nog veel meer lekkere recepten met asperges.
Gestoomde witte asperges met kruidendressing en ei
Voor wie geen genoegen kan krijgen van het witte goud, heb ik hier een overheerlijk recept voor gestoomde witte asperges met kruidendressing! Serveer met stukjes ei voor een complete maaltijd.
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: bijgerecht
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 500 gram witte asperges,
- 2 eieren,
- 1 bakje platte peterselie of koriander (net wat jij lekker vindt)
- 1 eetlepel kappertjes,
- 1 theelepel mosterd,
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Extra:
- kookpan met stoominzet,
- staafmixer of keukenmachine,
- dunschiller.
Instructions
- Schil de asperge rondom (niet het kopje!) en snijd de houtachtige onderkant er af. Snijd de asperges door de helft en stoom deze gaar in 10 minuten gaar een stoompan, of pannetje met stoom inzet.
- Kook ondertussen ook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna even schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
- Doe de peterselie (of koriander), kappertje, mosterd en olijfolie in een kom en pureer met de staafmixer tot een kruidendressing. Uiteraard kan dit ook in de keukenmachine. Breng vervolgens op smaak met peper en zout, en roer de helft van de eieren hier doorheen.
- Serveer de gestoomde witte asperges met kruidendressing en bestrooi vervolgens met de rest van het ei.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Tip: Je kunt de asperges natuurlijk ook gewoon koken ipv stomen, houd er alleen rekening mee dat je asperge dan heel ‘nattig’ is en daar moet je wel van houden.
(Bron recept: Allerhande)
Geef een reactie